Gönül Elçileri Çarşamba’da buluştu

Gönül Elçileri Projesi kapsamında dün Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezinde seminer düzenlendi. Düzenlenen seminerde, Çarşambalı vatandaşlara ‘Koruyucu Aile Projesi’ hakkında bilgi verildi.

 

Gönül Elçileri Projesi kapsamında dün Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezinde seminer düzenlendi. Düzenlenen seminerde, Çarşambalı vatandaşlara ‘Koruyucu Aile Projesi’ hakkında bilgi verildi. Seminerde Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Murat Yıldırım 81 ilde hayata geçirilen proje de Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy destekleri ile Samsun’da devam ettiğini ifade etti.

Yıldırım açıklamalarının devamında, “ Bu proje 81 ilde proje hayata geçirildi. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un destekleri ile proje Samsun’da devam ediyor. Bu projeyi tanıtmak için ilçe ilçe geziyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak dezavantajlı kesim dediğimiz, engelli, kadın, yaşlı ve çocuklara destek veriyoruz. Bütün bu sosyal sorunların çözülüyor olması noktasında atılan adımlar Türkiye’nin geliştiğini gösterir. Devletin verdiği hizmetler, projeler hepsi gönüllülük ilkesine dayanmalıdır. Gönüllülük ilkesini ihmal etmeden hizmet vermeyi önemsiyoruz. Eğer gelişmiş bir ülke olmak istiyorsak, dezavantajlı kesimlerin mağdur olduğu durumlarda vicdanımızın sızlayıp harekete geçmemiz gerekiyor. Harekete geçmek için Gönül Elçisi olmalıyız. Bugün burada sizleri Gönül Elçisi olmaya davet edeceğiz. Samsunda 52 tane koruyucu aile var. Bu sayının daha artmasını istiyoruz. Küçük yaşta annesiz babasız kalan çocuklara devlet her türlü imkânı sağlıyor. Ama bir şeyi yerine getiremiyor. Ana baba şefkati. Bu konuda katılım ve desteklerinizi bekliyoruz” dedi

Çarşamba bu projeye öncülük yapacaktır.

Daha sonra kürsüye çıkan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız,  Çarşamba Kaymakamlığı olarak köylerde ve Çarşamba’da bulunan 70 yaşlı insana haftada iki gün bakım hizmeti yapıldığını, belirtti. Yıldız açıklamalarının devamında, “ Çarşamba Kaymakamlığı olarak 70 yaşlı insana haftada iki gün bakım hizmeti veriyoruz. Her hafta evlerine gidip evlerini temizliyor. Kişisel ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Belediye başkanımız ise 100 aileye yemek yardımı yapıyor. Günlük işlerimi çok fazla önemsememeliyiz. Çevremizde olan bitenleri göz ardı etmeden yardıma muhtaç olan insanlara yardımcı olmalıyız. Özelliklede muhtar ve imamlarımız, bugün burada dağıtılacak olan Gönül Elçileri Formlarını mahalle ve köylerde dağıtarak projeye katkı sağlamalıdır. Ben inanıyorum ki Samsun’da bu işin liderliğini Çarşamba yapacak ve bu projeye sahip çıkacaktır” diyerek açıklamasına son verdi.

Ücretli veya gönüllü olarak koruyucu aile olunabiliyor.

Seminerde Koruyucu Aile Birim Sorumlusu Ali Define katılımcılara sinevizyon gösterisi yardımı ile koruyucu aile hakkında bilgiler verdi. Koruyucu ailenin tanımını anlatan Define, çeşitli nedenlerle, ailesini kaybeden çocukların bakımlarını ücretli veya gönüllü olarak üstlenen kişilere koruyucu aile denildiğini ifade eden Define açıklamalarının devamında, “bazı çocuklar hayatlarının belirli dönemlerinde, çeşitli nedenlerle ailelerinden ayrılmak zorunda kalmaktadır. Çocuklar bu zor ve sıkıntılı dönemlerini atlatabilmek için birebir destek alabilecekleri, ilgi ve sevgiyi bulabilecekleri bir aile ortamına ihtiyaç duymaktadırlar. Bu yüzden koruyu aile ihtiyaç duyulmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, 25-65 yaş aralığında olan, düzenli gelire sahip insanlar koruyucu aile olabilirler. Koruyucu aileler, çocukların temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek, çocuğun fiziksel ve psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı olabilmesi için gerekli koşulları sağlayabilecek, çocuğun yeteneklerini ve becerilerini el verdiği ölçüde destekleyebilme gibi sorumluluklar altına girecektir. Koruyucu ailelere devlet tarafından birçok olanak sağlanmaktadır. Koruyucu ailesi olunan çocukların sağlık, giyim, eğitim-öğretim, meslek edindirme kurs bedelleri ve servis ücretleri devlet tarafından karşılanmakta olup, çocuğa yaş ve öğrenim düzeyine göre harçlık ödenmektedir. Bu ödemeler aylık olarak yapılmaktadır. Ayrıca koruyucu ailenin talepte bulunması durumunda aylık olarak koruyucu aile ücreti ödenmektedir” diyerek, açıklamalarına son verdi.

Düzenlenilen programa, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çarşamba Haber Haberleri