Gündem: “Uyutma Yasası”

Sokak hayvanlarının insanlara yönelik saldırılarının “hayati tehlike” oluşturduğu gerekçesiyle AK Parti heyeti tarafından başıboş sokak köpeklerine yönelik, “uyutma” yasası teklifi çalışmaları başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatı doğrultusunda harekete geçen AK Parti kurmayları, “hayati tehlike” oluşturduğu gerekçesiyle sokak hayvanlarına yönelik yeni yasa teklifi için çalışmalara başladı. Bu kapsamda, sokaklardan toplanılan hayvanları barınaklara yerleştirilecek. Ardından fotoğrafı çekilerek sahiplendirilmesi için ilan sitelerinde yayınlanacak. 30 günün ardından sahiplenilmeyen hayvanlar, iğne ve ilaç kullanılarak uyutulması planlanıyor.

Önümüzdeki günler içerisinde AKP tarafından meclise sunulması beklenen “uyutma” yasası teklifi hakkında kamuoyunda tepkiler artmaya devam ediyor. Bu kapsamda vatandaşlarımız Haber Expres gazetemize konuya ilişkin açıklamalarda bulundular.

“Toplanılsın ancak uyutulmasın”

Sokak hayvanlarının saldırılarının tehlike oluşturduğunu söyleyen vatandaşlar, “Yaşanılan olayların ardından köpeklerin toplanılmasından yanayız. Bunun sebebi, gün içerisinde okula ve işine giden insanlarımız savunmasız bir şekilde yakalanarak köpeklerin saldırılarına uğruyorlar. Bu yeri geldiğinde hayati tehlike oluşturuyor. Ancak yasanın “uyutulması” kısmını doğru bulmuyoruz. Bunun sebebi her ne kadar saldırıları en aza indirmeye çalışmak hedeflense de, işin vicdani kısmı unutulmamalıdır. Toplanılsın ancak uyutulmasın!” ifadelerini aktardılar.

Köpek saldırılarında kullanılan savunma yöntemlerine dikkat çeken vatandaşlarımız, “Saldırıya uğrayan kişi kendini kurtarmak için karşı saldırıya geçebilir ve bu seferde köpeğe zarar verilebilir. Bunun sonucunda bu sefer de gündeme sokak hayvanlarına karşı şiddet algısı oluşuyor. Bunları yaşamamak açısından hayvanların toplanılması gerekiyor.”dediler.

“Saldırılar travma etkisi yaratıyor”

Köpek saldırılarının tehdit unsuru oluşturduğu söyleyen vatandaşlar, “Herhangi bir vakitte dışarıda dolaştığınız zaman, başınıza köpek saldırısı gelebileceği endişesi duyuyorsunuz. Bu saldırılarda her yaş grubundan insan etkilenebiliyor. Ancak daha çok çocuklarımız yaşadığında üzerinde travma olarak kalabiliyor. Bunları önlemek amacıyla sokak hayvanlarına yönelik alanlar oluşturabiliriz. Bu alanlarda onları unutmayıp ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor.” dedi.

Vatandaşın sokak hayvanlarına karşı tedirgin olduklarını söyleyen vatandaşlarımız, yetkililerin ilçe merkezlerinde başıboş dolaşan köpeklerin barınaklara yerleştirilmesini ancak uyutulmalarının doğru olmadıklarını söylediler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri