Hamsi de fiyat beklentisi!

Çarşamba ilçesinde bu sene balıkçı esnafının yüzü balıktan yana gülerken, vatandaşlar hamsifiyatlarının düşmesini bekliyor.

Sezonun başından bu yana balıkta bolluk yaşayan Balıkçı esnafı bu sene şansını hamsiden yana kullandı. Tezgahta çoğunlukla yer edinen Hamsi 10-15 TL'den satılıyor. Çarşamba'da ki Balıkçı esnafı hamside ki bolluktan dolayı ilerleyen günlerde fiyatların daha da düşebileceğini söyledi.

Tezgahta şuan en bol olan ürün hamsiye göre diğer balıkların pek olmadığını söyleyen Balıkçı Kenan Aydın, "Hamsiye göre diğer balıklarımız bir gün oluyor bir gün olmuyor. Günübirlik değişiyor. Hamsi şuan tezgahta 15 TL eğer bu şekilde bol çıkmaya devam ederse fiyatlar düşer." dedi

Bu sene balık bereketli

Hamside fiyatın pek aşağı düşmeyeceğini söyleyen Kenan Aydın, "10 TL'den aşağıya düşeceğini düşünmüyorum. 10 TL'ye balık çoğu şeye göre bedava. Geçen seneye oranla hamsi çok iyi çünkü hem inceydi olmadı,1 ay oldu. Şuan 1 ayı geçti hala sürekli çıkıyor. Palamut olmadı bu sene, Çinekop geçen sene yoktu.  Bu sene bol yani Palamut hariç diğer balıklar hep mevcut. Çinekop balığı günübirlik olmuyor bazen 40-50 bazen 60-70 fiyat aralığında oluyor ama iri çıkıyor sarıkanat dediğimiz balık. Geçen seneye oranla balıklarımız daha iyi. " diye konuştu

"Karadeniz'in balığı daha lezzetli olur"

Karadeniz Bölge'sin diğer bölgelere göre lezzetli olduğunun altını çizen Balıkçı Aydın, "Marmara'da şuan en fazla olan balık istavrit ve çinekoptur. Palamut az olur. Palamut'un çifti şuanda yüz lira bunu herkes alamaz,bütçeye göre. Karadeniz hamsisi çok meşhurdur. Buranın tuz oranı az Akdeniz ve Ege'nin tuz oranı fazla olduğu için balıklarda yavanlık olur yani yağ olmaz kuru olur. Bizim Karadeniz'in her balığı çinekop olsun istavrit olsun mezgit olsun tuz oranı az olduğundan balıklarımız daha yağlıdır. Marmara bize benzer, hemen hemen aynıdır. Akdeniz'in hamsisi iridir ama yavandır, tadı olmaz. Lüfer balığı orada çıkar ama kuru olur ızgarası olmaz, palamut çıkar kuru olur ızgarası olmaz. Bizimkinin tadıyla çok farklıdır. Bizim Karadeniz'in balığı daha lezzetli olur."

HABER: Büşra KOCATAŞ- Aybüke ŞEKER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çarşamba Haber Haberleri