HANİYE İÇİN GİYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Samsun'un İlkadım ilçesi Büyük Camiinde İkindi namazı sonrası, vefat eden Hamas lideri İsmail Haniye için Gıyabi Cenaze namazı Kılındı.

İsrail'in, İran'ın başkenti Tahran'daki konutuna düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye için Samsun'un İlkadım ilçesi Büyük Camiinde İkindi namazı sonrası Gıyabi Cenaze namazı Kılındı. Namaz sonrası Açıklama yapan Memur-Sen Samsun Şube Başkanı Hamdi Yıldız" Katil İsrail'in korkakça saldırılarına destek verenler ve katil Netanyahu'yu alkışlayan ABD, Ortadoğu'dan defolup gitmedikçe ne Ortadoğu, ne ülkemiz, ne de dünya güvende olacak." İfadelerini kullandı.

"Tüm Filistin halkının başı sağ olsun"

İsrail'in hain saldırısı sonrası hayatını kaybeden İsmail Haniye için açıklama yapan Memur- Sen Samsun Şube Başkanı Hamdi Yıldız, "İsmail Haniye, inanmış bir mümin olarak emanetini teslim etti ve şehitler kervanına katıldı. Üç oğlunu ve dört torununu şehit verdiğinde, "Benim çocuklarımın kanı Filistin halkının kanından daha değerli değildir. Gazze'deki tüm çocuklar benim çocuklarımdır," diyerek acısını sabra dönüştüren, davasını çelik bir iradeyle sürdüren bir liderdi. Filistin'deki binlerce mücahidten biri olarak, mücadele ruhunu diri tutan ve davalarını direnişe dönüştüren nesillere güzel bir örnek bırakan bir önderdir. "Madem ölüm tek bir defa gelecek, o da neden Allah için olmasın?" inancıyla hakka yürüyen bu yiğidimizin davasının hak olduğuna nasıl iman ediyorsak, Rabbimizden şehadetini kabul etmesini niyaz ediyoruz. Tüm Filistin halkının ve tüm ümmetin başı sağ olsun. Yeryüzündeki tüm vicdanlı insanlar, İsrail terör örgütünün alçaklıklarına tanıklık ediyor. 40 bin mazlum, şehadet şerbetini tattı. 100 binin üzerinde gazi, acılarını dünyanın merhametiyle son bulmasını istiyor. Katil İsrail'in korkakça saldırılarına destek verenler ve katil Netanyahu'yu alkışlayan ABD, Ortadoğu'dan defolup gitmedikçe ne Ortadoğu, ne ülkemiz, ne de dünya güvende olacak." Şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri