Harry Potter'ın uçan süpürgeli efsanevi maçı gerçek oldu

Dünya çapında önemli bir fantastik film ve kitap serisi olan Harry Potter'ın uçan süpürgelerle oynanan Quidditch maçı gerçek oldu.

Bursa'da Uludağ Üniversitesi öğrencileri çocukluklarında önemli bir yer edinen Harry Potter fantastik film ve kitap serisinde bulunan ve dünya üzerinde pek çok ülkede gerçeğine yakın şekilde oynanan Quidditch maçını Türkiye'ye de tanıtmak için Uludağ Üniversitesi Quidditch Topluluğu'nu kurdu. Filmde oyuncuların uçan süpürgelerle ve 1'i kanatlı Snitch topu olmak üzere 3 topla oynadığı oyun, pvc borular ve Snitch topunu kendisine bağlanan bir ip ucunda kaçıran bir yardımcı oyuncu eşliğinde iki takım ve toplamda 14 kişiyle gerçeğine uyarlandı. Çekişmeli ve sert geçen maçlar ise renkli görüntülere sahne oluyor.

"TEK EKSİĞİMİZ UÇAMAMAK"
Maç hakkında İHA muhabirlerine bilgiler veren ve Quidditch'in eşitliği sembolize ettiğini söyleyen Uludağ Üniversitesi Quidditch Takımı Kaptanı Talha Yapar, "Hem erkek hem de kadınlar beraber oynayabilir. Quidditch takımı 3 tane sayı atıcı, 2 tane vurucu, bir tane vurucu, bir tane de arayıcı yani 'snitch' yakalayıcıdan oluşur. 'Snitch' dediğimiz top normalde uçan bir top. Bizde ise bir kişi belirlenip 'snitch'i arkasına bağlayarak yakalamaya çalışıyoruz. Kalelerde bir kaleci bekliyor. Kaleci kendi alanında vurulamıyor. 3 tane sayı adamı var. Bunların hepsi kendi aralarında mücadele ediyor. Bizim oynadığımız Quidditch'in gerçeğinden en büyük farkı uçamamamız. Süpürge yerine ise şimdilik pvc boru kullanıyoruz" dedi.

ULUSAL VE ULUSLARARASI ÇAPTA TURNUVALAR DÜZENLENİYOR
Quidditch maçının gerçeğe uyarlandığından pek çok kişinin haberi dahi olmadığına değinen Kaptan Yapar açıklamasında, "Geçtiğimiz haftalarda Işık Üniversitesi'nde Quidditch Türkiye Kupası oldu. Biz bu turnuvada çeyrek finalde elendik. Şu an için Türkiye'de sadece üniversitelerin Quidditch toplulukları arasında yapılan bir spor" cümlelerine yer verdi.

"ARAGOG ÖRÜMCEĞİNİN ÇOCUKLARIYIZ"
Takım formalarında fazlaca dikkat çeken örümcek sembolünün anlamına da konuşmasında yer veren Yapar, "Bizim formalarımızdaki örümcek simgesi Aragog'dan geliyor. Aragog, Harry Potter filminde dev bir örümcek. Biz de onun çocukları manasında Aragog's olarak belirledik ismimizi" dedi.

"QUİDDİTCH BİR NESLİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRME FIRSATIDIR"
Quidditch'in bir neslin hayallerini gerçekleştirmesi için bir fırsat olduğunu belirten Uludağ Üniversitesi Quidditch Topluluğu Başkanı Gülin Sedenay Saylan, "J.K. Rowling tarafından yazılan Harry Potter kitaplarıyla büyüyen bir nesiliz. Harry Potter'dan esinlenerek gerçek dünyaya uyarlanan bu spora biz de üniversitemizde hayat vermek istedik. Bu sene biz de Quidditch topluluğumuzla, diğer topluluklar arasındaki yerimizi aldık. Bu süreçte bize Nilüfer Belediyesi de çok yardımcı oldu. Formalarımızı onlar yaptırdılar, saha imkanı sağladılar" diye konuştu.

"QUİDDİTCH TÜM DÜNYADA FUTBOL, BASKETBOL GİBİ BİLİNEN BİR SPOR OLACAK"
Topluluğun ulusal ve uluslararası turnuvalara katıldığını belirten Saylan, "Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Türkiye Kupası'na katıldık takım olarak ve çeyrek finalde elendik. Bir sonraki turnuva Adana'da yapılacak ve ona da katılmayı düşünüyoruz. Takım olarak ulusal ve uluslararası turnuvalarda Uludağ Üniversitesi'ni temsil etmeye çalışıyoruz. Toplulukta şu an için ortalama 40 kişi var ve sayı gittikçe artıyor. Sert bir spor olduğu için kızlar genelde çekiniyorlar ama şimdiye kadar ciddi bir sakatlık yaşayan olmadı. Yani herkes çekinmeden bu sporu yapabilir. Topluluk olarak ideallerimiz ise Uludağ Üniversitesi'ni ulusal ve uluslararası turnuvalarda şampiyon yapmak ve bu sporu futbol, voleybol, basketbol kadar konuşulan bir spor haline getirmek" şeklinde konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri