Günümüzde dünyanın hemen hemen bütün bölgelerinde obezite prevalansı artmakta olduğuna dikkat çeken Çolak, “Günümüzde hemen hemen dünyanın bütün bölgelerinde obezite prevalansı artmaktadır. Bu durum sadece yetişkin kadın ve erkekleri değil, çocukları ve geçleri de etkilemektedir. Kalp ve damar hastalıkları diyabet, hiper tansiyon ve bazı kanser türleri, kas-iskelet sistemi hastalıkları gibi hastalıklarının oluşmasına, yaşam kalitesinin azalmasına ve ölümlerine yol açan obezite sadece küresel boyutta bir halk sağlığı problemi olmakla birlikte ülke ekonomilerine olumsuz yönde etki eden bir unsur olarakta karşımıza çıkmaktadır” diyerek obezite hastalığının önemine değindi
Uzun, sağlıklı ve mutlu bir yaşam beklentisi içindeki 21. yüzyıl insanı için obozitenin önlenmesinde koruyucu sağlık hizmetleri yaklaşımı çok büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Çolak, “Uzun, sağlıklı ve mutlu bir yaşam beklentisi içindeki 21. yüzyıl insanı için obozitenin önlenmesinde koruyucu sağlık hizmetleri yaklaşımı çok büyük bir önem taşımaktadır. Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında sağlık otoriteleri toplumun her kesimine ulaşmalı etkin veya yaygın eğitim çalışmalarını hızla yaşama geçirilmesi konusunda bilinçli ve istekli çaba içinde olmalıdır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Halk Eğitim Merkezinde verilen panel sonrasında programa katılan katılımcılara ‘Kahvaltının Önemi, Yeterli ve Dengeli Beslenme, Fiziksel Aktivite ve Sağlık, Şişmanlık (Obezite)’ konulu El kitapçıkları dağıtıldı. Düzenlenen Panele Sağlık Grup Başkanı Nilden Arslan, OMÜ İç Hastalıkları Anabilim dalı Endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları bilim dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Ramis Çolak, Sağlık Meslek Lisesi 9. Sınıf öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.
HABER-FOTO: Fatma TAŞDELEN-Hülya IRMAK