HER SABAH İŞE BAĞLAMA İLE BAŞLIYOR

Samsun'da güne bağlama çalarak başlayan Mecidiye Çarşısı Esnafı, Hem komşularını hem de Müşterilerini severek çaldığı türkülerle adeta mest ederken kültürünüde devam ettiriyor.

Samsun'un İlkadım ilçesinde güne bağlama çalarak başlayan Mecidiye Çarşısı Bakkal esnafı Fehmi Güngör, her sabah bağlamasını eline alıyor ve enstrümanın tellerine vuruyor. 13 yaşından beri büyük bir sevgiyle bağlama çalan ve bu yeteneği rahmetli amcasından öğrenen Neşet Ertaş hayranı Güngör, hem çarşıdan geçen müşterilerle hem de çevredeki komşu esnafla çaldığı türkülerle güne mutlu ve pozitif bir başlangıç yapıyor. Tavsiye olarak ise "Herkesin bir enstrüman çalmasını isterim, çünkü enstrüman insanların kendini bulduğu ve topluma fayda sağlayan bir şeydir." ifadelerini kullanıyor.

"13 YAŞIMDAN BERİ ÇALIYORUM"

Her sabah güne bağlama Eşliğinde Başlayan Mecidiye Esnafı Fehmi Güngör, "Bağlamayı alaylı olarak çalmaya başladım, 13 yaşımdan beri çalıyorum. Daha sonra bir kursa gittim ve devam ettim. Ardından nota çalmaya da başladım. Sabahları bağlama çalıyorum ve müşterilerim bu durumu hoş karşılıyor. Bu, bizim kültürümüzün bir parçası; insanlar bağlamayı seviyor, biz de hem unutmamış hem de türkülerimizi tekrar etmiş oluyoruz. Çevredeki esnaflar da bu durumdan memnun; bazen geliyorlar, birlikte türkü söylüyoruz. Güne böyle başlıyoruz ve fazla boş zamanımız olmuyor. Ben bunu hobi amaçlı yapıyorum, küçüklüğümden beri sevdiğim bir enstrüman." Diye konuşarak sözlerine devam ediyor.

"NEŞET ERTAŞ HAYRANIYIM"

Rahmetli amcası sayesinde bağlama çalmaya başlayan Güngör, "Bağlama çalmayı rahmetli amcamdan öğrendim, o da güzel çalardı. Bütün ozanlarımız değerlidir; ancak ben Neşet Ertaş hayranıyım. O, bağlama ile duygularını, hislerini anlatmış. Tabii ki hepsi bizim için değerli, birbirinden ayırt etmek zor. Herkesin bir enstrüman çalmasını isterim, çünkü enstrüman insanların kendini bulduğu ve topluma fayda sağlayan bir şeydir. Müzik evrenseldir; dünyanın neresine giderseniz gidin, her toplumda ilgi uyandırır. Müzikle uğraşan insan mutlu olur. Şu an sevgiyi bulmak zor, ama müzik sayesinde sevgi her zaman vardır." İfadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri