İÇİ BOŞ, DIŞI DOLU OTOPARK!

Samsun’un Çarşamba İlçesinde otopark krizi her geçen gün büyüyor. Şehir merkezinde park yeri bulmak neredeyse imkânsız hale gelirken, büyük umutlarla inşa edilen Doğuyaka Otomatik Katlı Otopark’ın içi boş, dışı dolu kaldı.

Samsun’un Çarşamba İlçesinde otopark krizi her geçen gün büyüyor. Şehir merkezinde park yeri bulmak neredeyse imkânsız hale gelirken, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük umutlarla inşa edilen Doğuyaka Otomatik Katlı Otopark’ın içi boş, dışı dolu kaldı.

“KATLI OTOPARK BİTİ AMA ÇİLE BİTMİYOR”
Samsun’un Çarşamba İlçesinde Eski Samsun büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından büyük bir hizmet olarak lanse edilerek başlatılıp tamamlanan ancak bir türlü beklenen ilgiyi almayan katlı elektronik otopark vatandaşları da canından bezdiriyor. Özellikle yeni katlı otopark yapılmış olmasına rağmen vatandaşların ilgisizliğine neden olurken, araç sahipleri ve sürücülerin park yeri bulabilmek için mücadele vermesi şaşkınlık oluşturuyor. Katlı mekanik otopark

“OTOPARKTAN ÇOK KALDIRIMLAR TERCİH EDİLİYOR”
İlçe merkezinin her iki yakası olan batıyaka ve doğuyaka da otopark sorunu her geçen gün artarak devam ederken araç sürücüleri yol kenarları ve kaldırımlara park etmiş araçlarla dolup taşıyor. Çarşamba’da yaşanan otopark krizi, hem sürücülerin hem de yayaların da hayatını zorlaştırıyor. Eski başkan Demir zamanında başlanan ve tamamlanan katlı mekanik katlı otoparkın araç sahipleri ile vatandaşlar tarafından beklenen ilgiyi alamazken içerisinin boş kalmansa inat, cadde ve sokakların park edilmiş araçlar ile dolu olması, şehirdeki trafik sorununu daha da büyütüyor.

“ÜCRET Mİ, YER SEÇİMİ Mİ YANLIŞ ÇÖZÜM BEKLENİYOR”

Büyük umutlarla inşa edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi Doğuyaka Otomatik katlı otoparkta 0-1 saat arası park ücreti 30 TL, 1-2 saat arası 35 TL, 2-3 saat arası 40 TL, 3-4 saat arası 45 TL, 4-6 saat arası 50 TL, 6-8 saat arası 55 TL, 8-10 saat arası 60 TL, 10-12 saat arası 65 TL, 12-24 saat arası 70 TL ve aylık abonelik ücreti de 600 TL olarak belirlenmiş durumda. Fiyatlar hakkında kimse olumlu olumsuz yorum yapmazken, otoparkın yerinin yanlış seçim olduğu ve tüm sürücülerin özellikle otoparka özellikle giriş çıkışların sıkıntılı olduğu ve merkezde ki işleri ile otopark alanının kesinlikle uyuşmadığı için kullanmadıkları belirtiliyor.

“BAŞKAN DOĞAN’IN ÜCRETSİZ YAPMASI BEKLENİYOR”
Samsun Büyükşehir Belediyesinin otoparkın kullanılabilir hale getirilerek Çarşamba İlçe trafiğinde rahatlamayı hangi çalışma ve sürücüleri otoparka çekme projesi ile ilgiyi kazandıracağı çalışmaları merakla bekleniyor. Yapılan mekanik otopark alanına giriş çıkışa belli araçların alınması ve özellikle yoğun otogazlı araçların alınmaması ile ilgisizliğin daha da çok arttığı belirtiliyor. Yapılan otoparkın kullanılamaması nedeni ile ilçede araç trafiği park sorunu nedeni ile yayaların daha çok mağdur olduğu belirtilirken Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın gerekirse uzun süre ücretsiz yaparak kullanımı arttırmasının beklendiği dillendiriliyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri