OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen, “Aynı Dili Konuşmak, İletişim ve İletişim Çatışmaları” başlıklı konferansta, Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Bozkurt Koç konuşmacı olarak yer aldı.
Konferansa; Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir Şişman, Ondokuz Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu’ndan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ensar Ağbal, Uluslararası İlişkiler Birimi Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Said Kurşunuğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Doç. Dr. Bozkurt Koç konuşmasında, “İletişim nedir?”, “İletişim türleri”, “Kişilerarası iletişim sınıflaması”, “İletişim temel öğeleri”, “İletişim çatışmaları” gibi konuları görsel sunumla destekleyerek anlattı. “İletişim sadece konuşmak değildir. İletişim ifade berraklığı gerektirir” diyen Doç. Dr. Bozkurt Koç, “Etkili bir iletişim sürecinde, iletişimin temel öğeleriyle ilgili özelliklerin dikkate alınması gerekir. Bunlar; bireysel, ortamsal, çevresel ve kültürel özellikler ve toplumsal norm değerler olarak sıralanabilir. Etkili bir iletişim sürecinde, bireyin nitelikleri, toplum içindeki yeri, düşünceleri, inanç ve tutumları, rol ve statüsü hakkındaki bilgiler sağlanmalıdır. İletişimde başlangıç yani ilk anın etkisi önemlidir. Yapılan araştırmalara göre, diğer insanlar hakkında karar vermeye, onlarla karşılaştığımız ilk 7 saniye içinde başlarız. Bir ilişkinin devam edip etmeyeceğine karar verme ortalama 4 dakika sürmektedir. İlk etkinin insan üzerinde oluşturduğu ilk yargı, ilerleyen süreçte genellikle ön yargı olarak devem eder. Etkili iletişim iyi bir dinleyici olmayı gerektirir. İletişim öğrenilebilir” dedi.
Doç. Dr. Bozkurt Koç, konferansında kişilerarası iletişim çatışmalarının nedenlerine de değindi.
Konferansın sonunda Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir Şişman günün anısına Doç. Dr. Bozkurt Koç’a plaket ve teşekkür belgesi takdim etti.