İLK KEZ EXPRES SPORDA AÇIKLADI !

Haber Expres TV'de her salı yayınlanan "Exprespor" programında moderatör İbrahim Ertürk'ün sorusu üzerine eski Türkiye Futbol Federasyonu Samsun Bölge Müdürü Haluk Tan, önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Expres TV'de her salı yayınlanan "Exprespor" programında moderatör İbrahim Ertürk'ün sorusu üzerine eski Türkiye Futbol Federasyonu Samsun Bölge Müdürü Haluk Tan, önemli açıklamalarda bulundu. Tan, Süper Lig takımlarına 3. Lig’de pilot takım oluşturma hakkının verilmesi sürecini ve Samsunspor’un bu konuda aldığı stratejik kararı değerlendirdi. Haluk Tan, Samsunspor’un 3. Lig’e bir takım kurma konusunda adım atmaya hazır olduğunu, ancak Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) gelecek sezon Süper Lig takımlarına bu konuda bir hak tanıyacağını duyurması üzerine geri adım attıklarını belirtti. Tan, "Maalesef o dönem, bölge müdürü olduğum döneme denk geldi. O zaman Samsunspor’u Büyükşehir Belediyesi ile bir araya getirmeye çalıştık. Samsunspor’da 3. Lig’de bir takım olması gerektiğine inanılıyordu," dedi.

Tan ayrıca, Savaş Yılmaz ve Fuat Çapa ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın da bu süreçte yer aldığını vurguladı. Ancak TFF’nin Süper Lig takımlarına gelecek sezon 3. Lig'de bir takım kurma hakkı vereceğini açıklaması sonrası Samsunspor’un bu seneyi pas geçme kararı aldığını ifade etti. "Federasyon, önümüzdeki sene U19 ve U21 takımlarına 3. Lig'de bir takım oluşturulması hakkı verecek. Bunun üzerine Samsunspor, federasyondan gelen bilgi doğrultusunda bu seneyi pas geçip, bir dahaki sene bu imkanı değerlendirmeyi tercih etti," şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri