İşitme Engelli Milli Sporcunun Başarı Hikayesi

İşitme engeline rağmen karateye olan tutkusuyla 10 kez Türkiye şampiyonu olan milli sporcu Sinem Özkan, algısı ve azmiyle dünya ve olimpiyat şampiyonluklarına ulaşmayı hedefliyor.

10 kez Türkiye şampiyonu olan Sinem Özkan, şimdi ise dünya şampiyonu olmaya hazırlanıyor. Doktorunun sosyal faaliyetlere katılma tavsiyesiyle karateye adım atan Özkan, arkadaşının antrenmanlarına katılmaya karar verdiğinde bu sporun hayatını nasıl değiştireceğini tahmin edemezdi. Şimdi ise Türkiye’nin en başarılı karatecilerinden biri olarak tanınıyor. Dünya şampiyonasında bronz madalya ve olimpiyatlarda ikincilik ile üçüncülük elde eden Özkan, daha büyük başarılar için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Güçlü Algı ve Hislerle Başarıya Ulaştı

Antrenman ve maçlar sırasında işitme cihazını çıkaran Özkan, bu nedenle işitme duyusundan yoksun olsa da, güçlü algı ve hisleri sayesinde bu eksikliği hızlıca kapattığını söylüyor. Özkan, "İşitmediğim için anlamakta güçlük çeksem de algım ve hislerim kuvvetli olduğu için hızlıca adapte olabiliyorum" diyen Özkan "Rekabetin sporun ayrılmaz bir parçası olduğuna inanıyorum. Rekabet olmazsa başarı da olmaz" diye ifade etti.

Gelecek Hedefi: Dünya ve Olimpiyat Şampiyonluğu

Sosyal desteğin yetersiz kaldığını belirten başarılı sporcu Sinem Özkan, "en büyük hedefim dünya ve olimpiyat şampiyonluklarını kazanmak ve toplumun kendisine normal bir birey gibi yaklaşmasını sağlayan şeyin güçlü algılar ve hisler oldu" ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti; "Sosyal aktivitelere katılın, çalışmaktan ve mücadele etmekten asla vazgeçmeyin." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri