İTTİFAKTA BAŞHEKİMLİK ÇEKİŞMESİ

Çarşamba Devlet Hastanesinde Başhekim olarak görev yapan Op.Dr.Serap Samut Bülbül’ün Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı’na Dr. Öğr. Üyesi olarak atanması sonrasında boşalan Başhekimlik koltuğu için kıyasıya mücadele yaşanıyor

Çarşamba Devlet Hastanesi’nde başhekimlik koltuğu, siyasi arenada fırtınalar kopartıyor. Yaklaşık bir aydır boş olan başhekimlik koltuğu için AK Parti ve MHP arasında büyük bir çekişme yaşanıyor. Adeta bir güç mücadelesine dönüşen bu süreçte, AK Parti belirlediği iki ismi Sağlık Bakanlığı'na iletmeye karar verirken, MHP de kendi adaylarını devreye sokarak sürece dahil oldu.

‘TURAN BİLGİN İSMİ GÜNDEME GELDİ’
Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekimliği koltuğuna oturacak ismin kısa süre içinde belli olması beklenirken, bu süreçte yaşanan gelişmeler ve kulislerde dönen söylentiler de dikkat çekiyor. Kulislerden sızan bilgilere göre, AK Parti'nin belirlediği isimlerin Çarşamba İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Muhammet Fatih Akyüz ve Çarşamba Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Sinem Cesur olduğu iddia ediliyor. Buna karşılık MHP'nin ise belirlediği 2 isimden birinin geçmiş dönemde Çarşamba Devlet Hastanesinde Başhekimlik yapan Dr. Turan Bilgin olduğu iddiası bomba etkisi yarattı. İki parti arasında yaşanan bu güç savaşının, ittifak içerisinde rahatsızlıklara sebep olduğu iddia ediliyor.

‘GÖRÜŞ AYRILIKLARI YAŞANIYOR’
Başhekimlik yarışında şuana kadar iki tarafta geri adım atmazken, ittifakın geleceği ise büyük bir soru işareti taşıyor. İki parti arasında devam eden Başhekimlik mücadelesinde kazananın kim olacağı büyük bir merak konusu olurken yaşanan güç savaşı sadece Çarşamba Devlet Hastanesi’nin geleceğini değil, ittifakın da geleceğini şekillendirebilir. AK Parti ve MHP arasında yaşanan güç mücadelesi sonrası, Sağlık Bakanlığı'ndan yapılacak açıklama merakla beklenirken, belirlenecek Başhekim Çarşamba Devlet Hastanesi'nin geleceği ve sağlık hizmetlerinin kalitesi açısından büyük önem taşıyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (24)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Haberleri