Kadın Cinayetlerine karşı Sessiz Kalmayacağız!

Eğitim-İş Samsun Şubesi, Türkiye'de giderek artan kadın cinayetleri ve çocuk istismarı vakalarına karşı dikkat çekici bir basın açıklaması yaparak, toplumu bu konuda bilinçlenmeye ve harekete geçmeye çağırdı.

Kadın Cinayetleri ve Şiddetin Korkunç Tablosu
Eğitim-İş Sendikası Başkanı Onur Gündüz, son bir hafta içinde erkek şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden Bedriye Işık, Sonay Öztürk Aslan, Ayşenur Halil, İkbal Uzuner, Zehra Gün, Gülfer Öter ve Sibel Aygan’ın, kadına yönelik şiddetin giderek arttığını gösteren isimler olduğunu belirtti. Sendika, 2024 Eylül ayında 34 kadının öldürüldüğünü, 20 kadının ise şüpheli şekilde hayatını kaybettiğini açıkladı. Yılın ilk dokuz ayında ise 292 kadın cinayeti kayıtlara geçti.
Çocuklar Savunmasız Bırakılıyor
Kadın cinayetlerinin yanı sıra çocuk istismarı vakalarına da dikkat çeken sendika, 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeninin bulunmasının toplumda derin bir yara açtığını ifade etti. Eğitim-İş, Sıla bebeğin de uğradığı cinsel istismar sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, çocukların güvenli bir geleceğe sahip olmadığını vurguladı.
Cezasızlık Politikaları Failleri Cesaretlendiriyor
Başkan Onur Gündüz, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin cezasızlık politikalarıyla desteklendiğini ve faillerin cesaretlendirildiğini söyledi. İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin, kadına ve çocuğa yönelik saldırıların artışına zemin hazırladığını belirten sendika, caydırıcı cezaların uygulanmadığı bir adalet sisteminin şiddeti durduramayacağını vurguladı.
Caydırıcı Cezalar ve Toplumsal Bilinç Çağrısı
Gündüz, 2023 yılında cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suç dosyalarının %60 artışla 193 bine çıktığını hatırlatarak, kadın cinayetlerinin ve çocuk istismarlarının münferit olaylar değil, politik bir mesele olduğunu vurguladı. Haksız tahrik indirimleri ve diğer hafifletici sebeplerin failleri cesaretlendirdiğini belirten Eğitim-İş, caydırıcı cezaların acilen uygulanması gerektiğini savundu.
Şiddete Karşı Mücadelemiz Sürecek"
Eğitim-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Onur Gündüz , şiddete karşı herkesin üzerine düşen sorumluluğu alması gerektiğini vurgulayarak, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: "Kadınlar özgürleşene, çocuklar güvenle büyüyene kadar mücadelemiz sürecek. Şiddete karşı susmayacağız!"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri