Kadın Girişimci Yönetici Okulu Sertifika Töreni

Samsun’da düzenlenen “Kadın Girişimci Yönetici Okulu”nun 56 mezunu sertifikalarını aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve Garanti Bankası’nın düzenlediği, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile TOBB Samsun İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun desteklediği “Kadın Girişimci Yönetici Okulu”nun sona ermesi dolayısıyla TSO Davut Altan Meclis Salonu’nda sertifika töreni düzenlendi.

Törenin açılış konuşmasını yapan BÜYEM Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Işıl Keskin, “Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’yle 2012 yılında başlattığımız Kadın Girişimci Yönetici Okulu projesiyle, 13 ilde bin 500’ü aşkın kadın girişimciye ücretsiz eğitim verdik. Samsun’da bu projemize 72 kişi katıldı. Bu katılımcılardan bazıları derslerine devam etmedi, bazıları yapılan değerlendirmelerde istenilen performansı gösteremedi. Dolayısıyla bu 72 katılım içerisinde biz 56 katılımcımıza sertifikalarını veriyoruz” dedi.

Garanti Bankası olarak bugüne kadar kadın girişimci paketi adı altında toplam 2.8 milyar TL kredi kullandırdıklarını belirten Garanti Bankası Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Barbaros Gedikli, “Samsun eğitim, sanayi ve ulaşım olarak baktığınızda Karadeniz Bölgesi’ndeki en önemli şehrimizdir. Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ile hayata geçirdiğimiz ve eğitimi tamamlayan başarılı kadın girişimcilerimizin Samsun’un bu büyük potansiyelinden faydalanacağına dair bir kuşkumuz yok” diye konuştu.

Kadın Girişimci Yönetici Okulu'nda eğitim ve bilgi paylaşımının yanı sıra kişisel gelişimler için de uygun ortamların sağlandığını ifade eden TOBB Samsun İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Gülay Atik, “Kadınların girişimcilik ruhu ile adım attığı ticaret hayatının içinde sadece alışveriş ya da üretim olmadığını, hayal edemediğimiz, planlayamadığımız çok çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Ülkemizde uygulanan akademik eğitimde, gerçek hayatta gerekli olan yöneticilik nosyonu ve alt yapısı için yeterli bilgi birikimine ulaşılamıyor. Güçlü ve sağlam işletmelerin oluşması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için ise donanımlı olmak gerekiyor. Kadın girişimci olarak iş hukuku, muhasebe, mevzuat, çözüm süreçleri gibi birçok konuda bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Dolayısıyla yönetici okulunda, eğitim ve bilgi paylaşımının yanı sıra kişisel gelişimimiz için uygun ortam da sağlandı” şeklinde konuştu.

 

“İŞLERİNDE DAHA BAŞARILI OLACAKLARINA İNANCIMIZ SONSUZ”

Eğitim gören kadınların işlerinde daha başarılı olacağının altını çizen Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Bülbüloğlu, “Odamızın koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu, girişimcilik konusunda farkındalığı artırmak ve özendirmek amacıyla ‘Adam Olacak Çocuk’ ve ‘İş’te Ben’ gibi değerli çalışmalar yapıyor. Bu yönde yapılan bir diğer önemli faaliyetimiz ise bugün sertifika töreni için buluştuğumuz Kadın Girişimci Yönetici Okulu eğitim programıdır. Kadın girişimcilerimizin eğitimler sırasında elde ettiği deneyim ve bilgilerle, işlerinde daha başarılı olacaklarına inancımız sonsuz” ifadeleri kullandı.

Konuşmaların ardından Samsun’da eğitim gören 56 kişiye mezuniyet sertifikaları verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri