Giresun'un Görele İlçesi'nde 15 yıldır balıkçılık yapan Sinan Turp, bu yıl hamsi avının az olmasıyla bozulan morallerin kalkan balığıyla bir nebze olsun yerine geldiğini söyledi.
KİLOSU 75 LİRA
Kalkan balığının Karadeniz'de az yakalanması dolayısıyla oldukça değerli bir balık olduğunu dile getiren Turp, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu yıl tezgahlarımızı kalkan balığı ilk defa şenlendirdi. Kalkan balıkları bizim için altın değerindedir. Bölgemizde fazla avlanmaması ve çok lezzetli olması dolayısıyla kilogramını 75 liradan satıyoruz. Fiyatı vatandaşlara fazla geldiği için genellikle restoranlarda tüketiliyor. Daha çok il dışına, özellikle İstanbul'daki restoranlara gönderiliyor.''
kaynak:habergazetesi