Atakum’da fırının yapıldığı yerdeki dut ağacını kesmeye kıyamayan dükkan sahibi Ali Çıldır, ağacı dükkanın içine alıp yarısından yukarısını dükkanın dışına çıkardı. Gövdesi içeride, dalları dışarıda olan dut ağacının bakımını düzenli olarak yapan Çıldır, çevreye karşı duyarlı bir davranış sergiledi. Çıldır, "Bu ağaç binanın kurulduğundan beri vardı. Biz de bu dükkanın yapım aşamasında bu ağaca kıyamadık. Kesmeyelim bunu yazık olur dedik. Dut ağacı bu, yaprakları da açtı. Taze bir şekilde dutları da yiyeceğiz. Kıyamadık hem dekor olur dedik hem çevremizi koruyalım dedik.
KARADENİZLİ'NİN AĞAÇ SEVGİSİ
Samsun’da bir esnaf kesmeye kıyamadığı ağacı iş yerinin içinde bırakınca ortaya ilginç bir görüntü çıktı.