Karpuzun A, B ve C vitamini ile potasyum, kalsiyum ve demir minerali içerdiğini belirten Özturna, "Yüzde 93 oranında su içeren karpuz, böbrek ve mesane kumlarını dökmeye, kanı temizlemeye, hazmı kolaylaştırmaya ve bağırsakları çalıştırmaya yardımcı olur. Bol miktarda likopen içermesi sayesinde kanserden koruyucu etkisinin yanı sıra vücuttaki bazı atık maddelerin idrarla dışarı atılmasına, kalp fonksiyonlarının ve tansiyonun düzenlenmesine yardımcı olmaktadır" dedi.
Zayıflama diyetlerinde ve şeker hastalığında beslenme programının dışına atılmasının karpuza karşı bir haksızlık anlamına geldiğini ifade eden Özturna, "Yağ ve kolesterol içermeyen karpuz için bir tek dikkat edilmesi gereken konu, tüketim miktarı ve sıklığıdır. Günlük olarak normal bir bireyin 4-5 porsiyon meyve tüketmesi gerektiğini düşündüğümüzde meyvelerden gelen kalorinin önemsenmesi gerektiği hususu da atlanmamalıdır. Dolayısıyla 1 porsiyon karpuzun verdiği enerji değeri 52 kaloridir. Tek seferde aşırı miktarda yenilmediği sürece herhangi bir sıkıntı yaratmayacağı söylenebilir" diye konuştu
Özturna, karpuzun faydalarını şöyle sıraladı:
"Karpuzun faydaları arasında ilk olarak idrar söktürücü etkisinden söz etmek gerekmektedir. Karpuz, vücutta bulunan atık maddeleri temizlediği gibi, bağırsakları; ve kanı da temizleyen bir özellik göstermektedir. Karpuzun faydaları nelerdir sorusunun yanıtlarından bir diğeri de kalbin korunmasına katkıda bulunmasıdır. Karpuzun faydaları arasında soğuk algınlığı problemine iyi gelen etkisinden de söz etmek gerekmektedir. Karpuzun faydalarından bir diğeri de vücuda ferahlık, serinlik, ve zindelik vermesidir. Böbreklerin çalışmasına yardımcı olmasıdır. Karpuzun faydalarından bir diğeri ise kemik gelişimine olan katkısıdır".