Kasım ayında erken seçim mi? Var

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman Bir sonraki yılın kasım ayında erken seçim beklediğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, her platformda erken seçim istediklerini dile getiriyor. Biz de Haber Expres İnternet Haber Gazetesi olarak, Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman’a erken seçim hakkındaki düşüncelerini sorduk. Milletvekili Karaman, "Önümüzdeki yıl kasım ayında erken seçim bekliyorum" dedi.

"İktidar derse erken seçim olur"

Erken seçim hakkında değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, "Şu anda erken seçim olacağını tahmin etmiyorum. Bu sadece söylemlerden ibaret. Hükümetin onay vermediği hiçbir erken seçimin yapılması mümkün değil. Çünkü meclisin çoğunluğu onların elinde. Aynı zamanda Türkiye'de büyük bir ekonomik kriz var, insanlar sıkıntılı. O yüzden insanların tepkili oy vereceğini düşündüğü için iktidar partisi erken seçime gitmez," diye konuştu.

"Şu anda erken seçim olursa iktidar değişikliği olur"

Bu pazar seçim olması durumunda iktidar değişikliği olacağına vurgu yapan Milletvekili Karaman, "Şu anda seçimler bu işe çözüm değil. Yani erken seçim olsa değişik bir şey mi bekliyoruz? Erken seçimin şu anda bir faydası olacağına inanmıyorum ama Türkiye’de erken seçim yapılırsa bir iktidar değişikliği söz konusu olacaktır. Ancak tekrar söylüyorum, iktidar partisinin evet demediği bir erken seçim mümkün değil," ifadelerini kullandı.

"Önümüzdeki yıl kasım ayında erken seçim bekliyorum"

Erken seçim olabilmesi için milletvekillerinin 2 yılını doldurması gerektiğini belirten Karaman, "Şu anda emekliler şikayetçi, 12.500 TL maaş alıyorlar; memurlar şikayetçi, işçiler şikayetçi, herkes şikayet ediyor. Bu durumda erken seçim olması mümkün değil. Çünkü iktidar partisi erken seçime yanaşmaz. Bir de şu var; milletvekilleri 2 yılı doldurmadan emekli olamıyorlar. 2 yılı doldurmasını beklerler, en azından bu da gelecek sene mayıs ayına tekabül eder. Önümüzdeki yıl kasım ayında bir erken seçim olabilir," dedi.

"Baraj kalkmalı"

Seçim barajının kalkması gerektiğini söyleyen Karaman, "Saadet Partisi, tek başına meclise girebilmek için yollar arar. Çünkü bu sistemde aslında barajın olmaması lazım. 50+1’e gelen Cumhurbaşkanı oluyor. Milletvekili seçiminde de baraj olmaması lazım. Eğer iktidar ve muhalefet liderleri uzlaşır ve barajı kaldırırlarsa erken seçim olmasında bir sakınca yok bence," ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri