Katma değerli ürüne dönüşüyor

Yalova'da yetişen meyveler kadınların elinde katma değerli ürüne dönüşüyor

Yalova'nın Altınova ilçesinde 3 yıl önce kurulan kooperatif tarafından bölgede yetişen meyvelerden kivi, aronya ve Trabzon hurmasından sirke, cevizli sucuk, reçel gibi yiyecekler üretiliyor, atıklar da kompost yapımında değerlendiriliyor.

Altınova Belediyesinin desteğiyle 2021'de kurulan Altınova Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine, ilçede yetiştirilen meyveleri katma değerli ürünlere dönüştürmeleri için belediye tarafından Hersek Mahallesi'nde bina yapıldı.

Yaklaşık 60 kadın çalışan tarafından binanın bir bölümündeki atölyede kividen cevizli sucuk, sirke ve reçel, aronya sirkesi, irmikli, havuçlu, ıspanaklı gibi pek çok çeşitte erişte, Trabzon hurması kurusu gibi yiyecekler üretiliyor.

30'u aşkın çeşitteki ürünü atölyeye gelenlere ve telefonla ulaşan müşterilere ulaştıran, bazı zincir marketlere de satış yapan kooperatifin yöneticileri, e-ticaretle işlerini büyütmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kooperatif Başkanı Elif Sancaktutan, geldikleri aşamadan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri