Komisyon toplantısında gergin anlar!

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) Eylül ayı komisyon toplantısında 4. Gündem maddesi tartışmalara neden oldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin bugün gerçekleştirilen Komisyon Toplantısında, Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’nın teklifi olan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Kırsal Daire Başkanlığı ve Emlak ve İstinaf Daire Başkanlıklarının bütçelerinin, ihtiyacı olan bir birime aktarılması teklifi üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Dr. Atila Tekcan tepki gösterdi.
"530 milyon lira ilave faiz"
Toplantı sırasında gündeme gelen 530 milyon lira ilave faizin nereden geldiğine dikkat çeken CHP Grup Başkan Vekili Dr. Atila Tekcan, "Bu gündem maddesinde, daire başkanlıklarımızın belirlediği rakamların, ihtiyacı olan birimlere aktarılması isteniyor. Aktarımlara baktığımızda, en büyük rakamın iç borç faiz giderlerinden oluştuğunu görüyoruz; yani 530 milyon lira bir ilave faiz. Bunun nereden geldiğini merak ediyorum." dedi.
"Bu parayı amacının dışında bir yere kullanıyor"
Emlak ve İstinaf Daire Başkanlığında 319 milyon lira para olmasının dikkat çekici olduğunu belirten Dr. Atila Tekcan, "Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın 23 milyon lira, Emlak ve İstinaf Daire Başkanlığı’nın ise 319 milyon lira parasını aktaracağız. Faiz giderlerine aktarılacak bu paralar, Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’na gidiyor. Emlak Daire Başkanlığı’nda bu kadar para olması dikkat çekici. Bu parayı amacının dışında bir yere kullanıyorlar. Ben bunu doğru bulmuyorum. Bu borç faiz giderleri nasıl oluştu? İlave olarak tahminlerin üzerine çıkmış 530 milyon lira faiz ödemesi var." ifadelerini kullandı.
"Daire başkanı çalışmıyor mu?"
Kırsal Daire Başkanlığı’nın çalışmadığını ileri süren Tekcan, "Kırsal Daire Başkanlığı’nın bütçesi önceki yıllara nazaran yarı yarıya düşürülmüştü. Şimdi bu bütçeden de 25 milyon lirayı aktarıyor. Bu daire başkanı çalışmıyor mu? Parayı aktardığına göre çalışmadığı anlamına gelir. Zaten bütçesini düşürmüş, 25 milyon lirayı da aktarınca hiçbir şey kalmıyor. Bu da demek oluyor ki bu daire başkanı çalışmıyor. Biz çok ısrar ettik; kırsal kalkınma bizim için çok önemli, iki tane ovamız var. Zamanında güzel rakamlar verdik, harcansın istedik ama harcayamadı. 2024 yılı için bütçeyi yarıya düşürdü, buna rağmen bu parayı da harcayamamış ki başka bir birime transfer ediyor." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri