KÖTÜLÜĞE İYİLİKLE KARŞI KOYALIM

Türkiye genelinde okunan Cuma hutbesinde, kötülüğe karşı iyiliğin gücü ve insanlığın bu konuda üzerine düşen sorumluluklar işlendi

Türkiye genelinde okunan Cuma hutbesinde, kötülüğe karşı iyiliğin gücü ve insanlığın bu konuda üzerine düşen sorumluluklar işlendi. hutbede, Yüce Allah’ın iyiliği yaymayı ve kötülükten uzak durmayı emrettiği ayet-i kerime ile Peygamber Efendimizin (s.a.s) bu yöndeki hadis-i şerifleri hatırlatıldı. Özellikle günümüz dünyasında kötülüklerin artış gösterdiği bir dönemde, iyiliğin daha da yaygınlaştırılmasının gerekliliği üzerinde duruldu.

Ayet ve Hadislerle Desteklendi

Hutbede Yüce Allah’ın Mâide Suresi 2. ayeti hatırlatılarak, “İyilik ve takvâ hususunda yardımlaşın, günah ve haksızlık yolunda yardımlaşmayın” emrine dikkat çekildi. Bunun yanında, Peygamber Efendimizin (s.a.s) “Hayırlınız, kendisinden iyilik beklenilen ve kötülüğünden emin olunandır. Şerliniz ise kendisinden iyilik beklenilmeyen ve kötülüğünden de emin olunmayandır.” hadis-i şerifi ile de iyiliğin ve güvenilirliğin bir Müslümanın temel vasfı olduğu vurgulandı.

Kötülük Karşısında Müslümanın Sorumluluğu

Hutbede, İslam’ın insanlığa gönderiliş gayesinin iyiliği hâkim kılmak ve kötülüğü ortadan kaldırmak olduğu belirtildi. Günümüzde kötülüklerin ve olumsuz alışkanlıkların yaygınlaştığına dikkat çeken hutbede, özellikle genç nesillerin bu tehlikelerden korunması gerektiği ifade edildi. “Çocuklarımızı ve gençlerimizi kötülüklerden korumak, onlara doğruyu ve iyiliği öğretmek hepimizin görevidir” denildi.

İyiliğin Hayatın Her Alanına Yayılması Gerekiyor

Kur'an-ı Kerim’in iyiliği iman, ibadet ve güzel ahlakla birleştirdiğini belirten hutbe, Müslümanların her daim iyilikte yarışmaları gerektiğini vurguladı. İslam’ın güzelliklerini toplumun her alanına yayma sorumluluğuna dikkat çekilen hutbede, “Hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim, iyiliğin hayatın her alanına yansımasını istemiştir” ifadelerine yer verildi.

Genç Nesiller İçin Tehlike Uyarısı

Hutbede ayrıca, kötülüğü yaymak isteyenlerin çocukları ve gençleri hedef aldığına işaret edildi. Zararlı alışkanlıklar ve sapkın ideolojilerin gençlerin tertemiz fıtratını bozmaya çalıştığı belirtilerek, ebeveynlere büyük sorumluluk düştüğü ifade edildi. Çocukların hem gerçek dünyada hem de sanal mecralarda iyi insanlarla birlikte olmalarının sağlanması gerektiği vurgulandı.

İyilik Yeryüzünü İmar Edecek

Son olarak hutbede, Bakara Suresi 148. ayeti ile Müslümanların iyilikte yarışmaları gerektiği hatırlatıldı: "Durum ve şartlar ne olursa olsun, her daim iyiliği yaşamak ve yaşatmak, kötülüğün ve kötülerin karşısında durmaktır." Hutbe, iyilikle donatılmış bir toplumun dünyanın daha yaşanabilir bir hale gelmesine katkı sağlayacağı mesajıyla sona erecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri