Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen “Okullar hayat oluyor” projesi kapsamında Çarşamba Halk Eğitim Merkezi’nin desteği ile Çarşamba ilçesi bünyesinde 4 okulda başlatılan çalışmada, vatandaşların bilişim teknolojisiyle tanışması hedefleniyor.
Projenin ilk olarak ilçe merkezindeki okullarda yapılacağını öğrenen Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Projeyi Çarşamba’nın köylerine de taşımak için kolları sıvadı. Yapılan çalışmalar doğrultusunda köyler için Çarşamba Kaymakamı Yıldız, kaymakamlık desteğiyle mobil bilişim sınıfları oluşturulacağını açıkladı.
Bu doğrultuda Çarşamba Kaymakamlığı tarafından yaklaşık 15 diz üstü (laptop) bilgisayar ve mobil internet erişimi sağlayan modemlerden alınarak ilk etapta Halk Eğitim Merkezi müdürü Telat Aktaş ve yöneticiler tarafından belirlenecek olan köylerde mobil sınıfların kurulacağı açıklandı. Özellik günümüz toplumunun iletişim açısında zengin kaynaklara sahip olduğuna ve bu konuda tüm halkımızı bilinçlendirerek bilişim teknolojileriyle tanıştırmayı hedeflediklerini dile getiren Kaymakam Caner Yıldız, “Bizler biliyoruz köylerimizde yaşayan insanlar her konuda çok zengin, tek sorun imkânlarının olmaması. Biz onlara imkân sunarsak oradan bu ülke için çok değerli insanlar çıkacaktır. Günümüz bilişim dünyası içerinde insanlar her türen bilgiye bir tıkla ulaşabiliyorlar. Biz istiyoruz ki köylümüzde bu imkândan faydalansın. Hedefimiz ilk etapta bu konularda çok duyarlı ve hassas olan çocuklarla birlikte bayanlara yönelik hizmetler olmasını arzuluyorum ” dedi.
Caner Yıldız özelikle bu konuda daha yoksul köylerin öncelikle seçilip ilk sınıfların oralardan başlamasını dile getirirken ilk etapta projenin 4 köyde uygulanacağını ve bu konuda acil olarak köylerin belirlenerek çalışmanın başlatılması için Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Telat Aktaş’ a bizzat talimatını verdi. Çarşamba Halk Eğitim Merkezi tarafından yapılacak olan çalışmayla insanların bilgisayar ve internet dünyası ile tanışması hedeflenirken, bu köylerde ki kursların Ocak ayı sonu ve Şubat ayı başlarında mutlaka başlatılması ve 160 saatlik kurslar olacağı ve düzenli olarak tüm köylere hayırsever işadamları ve İlçede ki Sivil Toplum Örgütlerinin de katkısı ile genişletmeyi hedeflediği öğrenildi.
Yapılan hazırlıkların hızlı ilerlediği kaydedilirken köylerde başlayacak olan ilk derslerin Şubat ayının başı itibariyle verilmesi bekleniyor.
HABER-FOTO: Serkan KARAHAN