Samsun'un İlkadım İlçesi'nde, Sanat Sokağı'nda 1.5 metrekarelik dükkânında 45 yıldır kalaycılık mesleğini sürdüren Muzaffer Kalaycı, bu mesleğin son temsilcisi olduğunu ve bundan sonra çırak yetişmeyeceğini söyledi.
1,5 metrelik dükkanda Ekmek mücadelesi verdiğini söyleyen Kalaycı, "Kalaycılık zor bir meslek, emek gerektirir. Ben 45 yıldır bu işi yürütüyorum ve yürütmeye de devam edeceğim. Bu dükkân küçük olabilir, 1.5 metrekare olabilir, ama ben bu dükkânın emeğini çok yedim. Ben bu mesleği kendim öğrendim, bana hiç kimse destek vermedi. Ben bu mesleğin son temsilcisi dahi olabilirim. Ben bu işi yapmaktan zevk alıyorum, herkes zevk aldığı işi yapmalı." şeklinde konuştu.
"Bakırda yemek daha lezzetli"
Bakırda pişen yemeğin lezzetinin ayrı olduğunu vurgulayan Muzaffer Kalaycı, "Bakırda pişen yemek çok daha iyidir. Şu anda yeni nesil bunun kıymetini bilmiyor. Bakırda pişen yemek her zaman daha lezzetli olur. Şu anda baktığımız zaman bakıra ilgi çok az. Bundan 10-15 yıl önce bakıra ilgi fazlaydı, şimdi teknolojinin gelişmesi ile birlikte ne yazık ki bakıra ilgi azaldı." diye ifade etti."