KYK Öğrencilerinden Filistin İçin Anlamlı Sergi

Çarşamba Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) resim kursu öğrencileri, Filistin halkının yaşadığı zulme dikkat çekmek amacıyla Zübeyda Hanım Meydanı’nda anlamlı bir sergi düzenledi.

Çarsamba KYK yurdu öğrencileri Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Turgay Ekşi ve Yurt Müdürü Asiye Yüksel önderliğinde öğrencilerin yapmış oldukları Filistin temalı resim sergisi düzenlediler. Sergide öğrenciler, Filistin temalı eserleriyle izleyenlerin yüreğine dokunarak büyük beğeni topladı.

Filistin Halkının Acısını Resmettiler
Filistin halkının insanlık dramının 1. yılında gerçekleştirilen bu etkinlik, genç sanatçıların duyarlılığını gözler önüne serdi. Öğrenciler, ellerindeki şovale, fırça ve boyalarla Filistin’in acısını tuvallere yansıtarak, zulme karşı güçlü bir duruş sergilediler.

Sanatın Evrensel Diliyle Destek
Sergiye katılanlar, öğrencilerin hazırladığı eserleri hayranlıkla incelerken, bu sanatsal etkinlik Filistin halkına moral ve destek olma amacı taşıdı. Çarşamba Yurdu öğrencilerinin sergisi, sanatın evrensel dilini kullanarak mazlum halklarla dayanışma içinde olunabileceğini bir kez daha gösterdi.

"Filistin’in Yanında Olmaktan Gurur Duyuyoruz"
Etkinliğe katılan öğrenciler, Filistin’in sesini duyurmak ve halkının yanında olduklarını ifade etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirttiler. Sanat aracılığıyla Filistin’e destek vermek, gençlerin bu konudaki duyarlılığını ortaya koydu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri