HABER-FOTO:Serkan KARAHAN
Mantar üretimine başlarken kapsamlı olarak düşünmediklerini dile getiren Temiz, “Çarşamba’da pancar üretimine başlarken kapsamlı bir şekilde düşünmüyorduk ve tek bir oda ile üretime başlamıştık. Şu anda 70 m2′lik 4 odada toplam 280 m2 alanda üretim yapıyoruz. Aylık 6 ton mantar üretimi yapıyoruz ve talebi karşılayamıyoruz. Bu nedenle tesisimizi büyütmeyi düşünüyoruz ve ilerleyen zamanlarda kestane mantarı ve istiridye mantarı üretimi yapmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Samsun’da günlük 6 ton civarında mantar tüketimi olduğunu da dile getiren Temiz sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Samsun’da şu anda günlük 6 ton civarında mantar tüketimi var ve biz bunun yüzde 20′sini karşılayabiliyoruz. Kalan yüzde 80′lik kısmı ise şehir dışından geliyor. Bunun yanı sıra uluslararası çalışan marketlere ve Çarşamba’da bulunan yerel marketlere de mantar satışı yapıyoruz. Mantar üretimi ile ilgili her gün gelen insanlarımız oluyor ve biz elimizden geldiği kadar onlara yardımcı oluyoruz ve bilgilendiriyoruz. Çarşamba’da mantar üretimi artarsa Çarşamba’yı bölgenin mantar merkezi haline getirebiliriz” dedi.