Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından turistlerin akın ettiği Trabzondaki Uzun Göl’e bir alternatif de Bursa’dan çıkıyor. Manzarası ve tabiî güzellikleri ile şimdiden yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı olan Gököz Göleti'nin turizme kazandırılması için çalışmalara başlandı. Bugüne kadar çok fazla bilinmediği için köylülerin ve balıkçıların kullanımıyla sınırlı kalan göletin çok yakın zamanda turist akınına uğraması bekleniyor.
Uludağ’ın çok yakın olması gölete güzellik katarken, dağ çıkmak isteyenler içinse buranın yeni bir konaklama alanı olmasını sağlıyor. Göletin etrafındaki 3 bin dönümlük arazi yatırımcıların dikkatini çekerken, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Keles Belediyesi burada tesis çalışmalarına şimdiden başladı. İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere yakınlığıyla da dikkat çeken Gököz göleti, temiz havası ve sakinliğiyle yakın zamanda yaz ve kış turizminin tercih edilen bir bölgesi haline gelecek.
Gököz'ün ünlü sanatçı Müzeyyen Senar'ın köyü olduğunu ifade eden Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, “Uludağ manzarası eşliğinde bin 50 rakımlı gölet turizm bölgesi olacak. Büyükşehir ve bizim ciddi projelerimiz var. Etrafında 3 bin dönüm arazimiz var. Bu arazinin yaklaşık 400 dönümü Keles Belediyesi'ne ait. Hem yabancı, hem de yerli yatırımcılarımız buraya olağanüstü bir ilgisi var. Artık metropollerdeki insanların Trabzon’a gitmesine gerek yok. Özellikle son zamanlarda Arap yatırımcılar buraya son derece ilgi göstermektedir. Şu an artık son çalışmaları yapmaktayız. Onları da artık Bursa’ya bekliyoruz. Buradaki düzenlemeleri bitirerek Türkiye’deki ikinci Uzun Göl'ü oluşturuyoruz” dedi.
“İNSANLAR METROPOLLERDEN KIRSALA KAÇIYOR”
Keles’in aynı zamanda tarihi ve kültürel alanda da önemli bir yer olduğunu belirten Başkan Teke, “Osmanlı’dan yadigar kalan bir ilçe. Kırsal turizm denildiğinde ise özellikle Marmara Bölgesi’nde en önemli merkezlerden birisi. Bir müteşşebbis 2 buçuk milyon liralık bir yatırımla Natural Park’ı hizmete açtı. Bin 50 rakımlı ilçemiz Bursa’nın en yüksek ilçesidir. Şehrin rutubetinden, kirliliğinden, gürültüsünden kaçmak isteyen vatandaşlarımızı bekliyoruz. İnsanlar buraya gelip hava almak, toprakla uğraşmak istiyor. Artık dünyada metropollerden kırsala doğru bir kaçış var. İnsanlarımız belki de gündüzleri işine gidip akşamları tekrardan buraya gelmek isteyeceklerdir. Ayrıca sadece burası değil biraz ileride Baraklı göleti de var ve bunlar arasında yürüyüş parkurları oluşturuyoruz. Uludağ da buradan çok uzak değil. İnsanlarımız burada konaklayarak Uludağ’a günü birlik gidebilirler” diye konuştu.