2008 doğumlu Emre Kılıç, 2012 yılında dört yaşına gelmeden akut lenfoblastik lösemi (kan kanseri) tanısı aldı. 3 yıllık uzun tedavisinin büyük bir bölümünü Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Hematoloji Bölümü’nde sürdürdü. Tedavisi konusunda çok hassas davrandıklarını söyleyen annesi Esra Kılıç ve babası Erkan Kılıç, “Yaz-kış, yağmur-çamur demeden Emre'yi düzenli tedavisine getirdik. Yeri geldi, sabahlara kadar oğlumuzun başında, uykusuz kaldık. Bu tedaviyi tamamlamak için büyük bir emek ve çaba sarf ettik Medical Park Samsun Hastanesi doktor ve personellerinin büyük desteği ve yardımlarıyla tedaviyi başarı ile tamamladık. Bu süreçte destek veren tüm doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarına, bize hep destek olan LÖSEV ve LÖSAM derneklerine çok teşekkür ederiz” dedi.
Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesi Direktörü, Çocuk Hematoloji Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Emel Özyürek, “Çocukluk çağı lösemilerinde, son yıllarda tedavi başarıları yükseliyor, burada önemli olan hekim-hasta ve ailenin sürekli iletişim halinde olmaları, tedaviye hastanın ve ailesinin uyumu ile ilaçların düzenli kullanılmasının sağlanmasıdır. Bu tedavi süreçlerini hastanemizde tamamlayan hastalarımızın başarılarını, tedavi bitiminde yaptığımız küçük bir kutlama ile taçlandırıyoruz. Bu kutlama hastalarımızı, hasta yakınlarını, personelimizi ve bizi mutlu ediyor. Sonuç olarak hastamızı, sağlıklı bir çocuk olarak ailesine teslim ediyoruz. Uzun tedavi süreçlerinde aileyi mutlaka sosyal anlamda desteklemek gerekiyor. Derneğimiz LÖSAM ve bölgede hizmet veren diğer kuruluş LÖSEV bu destekleri yerine getiriyorlar” diye konuştu.
Medical Park Samsun Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Şen tedavinin sağlıkla sonuçlanması nedeni ile küçük bir parti düzenlediklerini ifade ederek, “Hastane olarak lösemi hastalığı(kan kanseri) olan çocuklarımıza hizmet vermekten ve onları mutlu görmekten büyük sevinç duymaktayız. Kısa bir süre önce lösemili çocuklarımız ve aileleri için ‘Medical Park Lösemili Çocuklar İçin Örgü Örüyor’ projesini hayata geçirerek farkındalık oluşturduk. Projede çoğunlukla hastanemizde çalışan personellerimizin ve hastanemizde tedavi gören hasta ve hasta yakınlarının el emeği, göz nuru ile yaptıkları örgüler kermeste satışa sunuldu. Hastane içinde açılan stantta sergilenen ürünlerden 11 bin 500 TL üzerinde gelir elde edildi ve gelirin tümü lösemi hastalarının yararına harcanması için LÖSAM’a teslim edildi” şeklinde konuştu.