MESLEĞİNİN SON USTASI

Samsun’un Çarşamba İlçesinde yaşayan 60 yaşındaki Ahmet Aydın, hobi olarak başladığı sepet örme işi ile geçimini sağlıyor

Samsun’un Çarşamba ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki Ahmet Aydın, hobi olarak başladığı sepet örme işini meslek haline getirerek geçimini sağlıyor. İki çocuk babası olan Aydın, yaklaşık 8 yıldır uzun çarşıda bulunan atölyesinde plastik malzemelerle sepetler örüyor. Aydın, sepet yapımında kullandığı malzemeleri İstanbul ve Çarşamba Sanayisi'ndeki geri dönüşüm merkezlerinden temin ediyor.

Sepet örme işine ihtiyacı olduğu için değil, hobi olarak başladığını belirten Ahmet Aydın, “Hobi olarak başladım ve 8 yıldır bu işi yapıyorum. Çarşamba’da benim gibi şekerlik, çiçeklik, vazo gibi sepet çeşitleri yapan yok. İşimi severek yapıyorum. Şükürler olsun iyi de kazanıyorum” dedi.‘MESLEĞİMİZİN SON USTASIYIZ’
Karadeniz bölgesinin her yerinden müşterileri olduğunu söyleyen Aydın, genç neslin bu tür mesleklere sıcak bakmadığını ifade etti. Aydın; “Maalesef bizler mesleğimizin son ustayısıyız. Bizden sonra bu mesleği yapacak birileri yok. Yanıma birkaç defa çırak aldım ama yapamadılar. Makas tutmayı bile beceremediler, kendilerini işe vermediler. Yaptığın işin aşığı olacaksın. Bu işi bana kimse öğretmedi.” diyerek gençlerin ilgisizliğinden yakınıyor.
60 yaşındaki Ahmet Aydın’ın sepetleri, , el sanatları kültürüne önemli bir katkı sağlarken, kendisi de bu sanatı yaşatmaya devam ediyor. Plastik malzemeden yapılan el emeği sepetler, boyutlarına göre 30 ile 250 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor ve bölgedeki vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri