Kurutma tesisinin olmaması nedeni ile devlet bizi tüccarın eline bırakıyor” dedi
Çiftçi Çubuk “Çarşamba ovasında mısır üreticileri olarak bu sene mısır satışlarından çok sıkıntı çektik. Sıkıntının sebebi mısırın Türkiye genelinde bol olması, bir başka nedeni de Tarım Bakanlığının yerli üretim var iken mısırın Rusya ve Ukrayna’dan ithal etmesi çiftçiyi oldukça zora sokuyor. Bizim mısırlarımız dışarıdan ithal edilen mısırlardan daha iyidir. Çarşamba ve Samsun ofislerine başvurduğumuzda sizin mısırlarınız çok iyi diyorlar. Siz Orta Karadeniz de olduğumuz için rutubet fazla diyorlar biliyorsunuz ki sabah çisesi öğlene kadar kalkmıyor. Bize ofislerden söylenen siz siyasilerinizi yönlendirmediniz dediler" diyerek şöyle devam etti.
Türkiye’nin yaklaşık 30 ilinde kurutma tesisinin olduğunu biliyorum. Bizim burada kurutma tesisimiz olmadığı için 600 - 640 liralık mısır 500 liraya kadar düştü şeklinde açıklamasını sürdüren Recep Çubuk, "Yani tüccarın eline düştük devletin imkanlarından faydalanamıyoruz. Bu konuyu Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör’e de bildirdik, danıştık. Çarşamba'da kurutma tesis olmadığı için Samsun Borsa Birlik Başkanı Sinan Çakır sağ olsun ona verdik. Allah razı olsun bizim mısırlarımızı aldı. Avrupa birliğinde gelişmiş ülkelerde mısır kurutma tesisleri var bunun için Çarşamba’mıza da bir kurutma tesisi gerekiyor."
Kurutma tesisi kurulduğu zaman çiftçiler olarak rahatlamış olacağız. Mısır üreticiliğini severek yaptığımız halde kurutma tesisi olmadığı için maddi olarak da zarar ediyoruz. Biz bu bilgileri Ankara’ya kadar bildirmek istiyoruz. Bu konuyu da Sayın Güngör’e bildirdik. Gelen milletvekillerine aksettireceğiz. Pazarlamada kurutma tesisi olmadığından tüccarın ayağına düştüğümüz zaman zarar ediyoruz. Biz özel tesisleri istemiyoruz biz devletin tesisini kurmak istiyoruz. Bu tesis kurulduğu zaman bütün çiftçiler hem daha rahat ekim yapacak hem de satışlarımız iyi olacak” diyerek sözlerini bitirdi.