"Mücadelemiz alın teri için"

TMMOB Samsun Şubesi tarafından Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları dayanışma günü münasebeti ile basın açıklaması düzenledi.

Türkiye Mühendis Ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) 19 Eylül 1979 İş Bırakma Eylemimizin 45. Yıldönümünü kutlamak amacı ile basın açıklaması düzenledi. TMMOB Samsun İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Veli Kebapcı "Alın Teri için mücadele edeceğiz" dedi.

"Tarihe not edilmiştir"

Basın açıklamasını gerçekleştiren TMMOB Samsun İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Veli Kebapcı "19 Eylül 1979 mesleğimize, haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmanın en örgütlü, en şanlı eylemlerinden biri olarak tarihe not edilmiştir. O gün gerçekleştirilen 1 günlük ”iş bırakma eylemi” teknik elemanların kendi mücadelesi olduğu kadar, diğer emekçilerin, ezilenlerin de sesini yükselttiği bir dayanışma ve mücadele günü olmuştur. Kırk beş yıl önce tüm ülkede etkisini gösteren ekonomik kriz karşısında mühendis, mimar ve şehir plancılarının yaşadığı hak kayıplarını ve ücret adaletsizliklerini protesto etmek için 55 il merkezinde toplam 740 işyerinde yüz bine yakın kişiyle gerçekleştirilen iş bırakma eylemi, teknik elemanların üretimden gelen gücünü en açık biçimiyle ortaya sermiştir." diye konuştu.

"Ülkemiz krizden geçiyor"

Kriz'in tüm faturası emekçilere kesildiğinin altını çizen Sekreter Veli Kebapcı "Ülkemiz ciddi bir ekonomik krizin içerisinden geçerken, krizin tüm faturası meslektaşlarımıza, emeği ile geçinen toplumsal kesimlere kesilmektedir. Bir avuç sermayedarın daha da zenginleşmesi uğruna, halkın ihtiyaçları göz ardı ediliyor; kamusal yatırımlar ortadan kaldırılıyor, rant ve kar hırsı bilimsel bilginin önünde tutuluyor, Cumhuriyet’in tüm ilerici değerleri ve birikimi piyasacılıkla talan ediliyor. Yıllardır uygulana gelen rant eksenli politika ve uygulamalar ülkemizi ve geleceğimizi adım adım yok edip, biz mühendis, mimar ve şehir plancıları da zorlu bir yaşam mücadelesine sürüklüyor."ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti.

"Tüm toplumun geleceğini korumalıyız"

Emekçilere sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapan İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Veli Kebapcı "100 yıllık Cumhuriyet tarihimizde birbiri ardına yaşanan büyük felaketler, mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı hizmetlerinin ve bu alanda emek veren meslektaşlarımızın toplumsal önemini sayısız kere gösterdi. Çok açıktır ki; mühendis, mimar ve şehir plancılarının mesleki hak ve çıkarlarını korumak aslında tüm toplumun geleceğini korumak demektir. Çünkü bizim meslek alanımız, toplumun ortak yaşamının üretimini ve devamlılığını sağlamaktadır."dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri