Temmuz ve Ağustos döneminde üreticilerin dikkat etmesi gereken ve yapması gereken işler hakkında bilgi veren Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "Bu aylarda üretim yapan üreticilerimiz tarlalarında daha verimli hasat yapması için bazı çalışmalar yapması gerekmektedir. Üreticilerimiz hububatta hasat işlerine başlamalı, ikinci ürün olarak kuru fasulye, silajlık mısır ve soya fasulyesi'nin ekimini gerçekleştirmeli ve mısırda çapa, seyreltme, üst gübreleme tatbiki ile sulama yapmalıdır. Meyve bahçelerinde sulama, yabancı ot mücadelesi ve toprak işlemeye devam edilmeli, Ağustos ayı sonu ve Eylül ayı başlarında durgun göz aşısının yapılmaya başlanması gerekmektedir. Ayrıca kivilerde üreticilerimiz yaz budamasına ve tütünde kırma, dizme ve kurutma işlerine devam etmelidir. Ağustos ayından sonra cevizlerde yama göz aşısına başlanmalı, yazlık sebzelerde hasada devam edilmelidir" dedi.
Plastik seralarda sonbahar yetiştiriciliği için toprak hazırlıklarının tamamlanması gerektiğini söyleyen Müdür Güveni "Plastik seralarda sonbahar yetiştiriciliği için toprak hazırlığının tamamlanması ve iç ve dış parazit, haşere, sinek, sıçan ve fare ile mücadele edilmelidir. Genellikle bal toplama devresi olduğundan kovanların genel durumu kontrol edilerek gerektiğinde çerçeve ilavesinin muhakkak yapılmalıdır. Çeltikte gübreleme, yabancı ot mücadelesi ve anız bozumu yapılmalıdır" diye konuştu.