Muhalefetten Hızlı Tren Eleştirisi

Samsun CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ ve Samsun Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen, Samsun'a sürekli hızlı tren sözü verilip yapılmamasını sert bir şekilde eleştirerek, "Bu vatandaş artık sizden hizmet bekliyor," dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun geçen haftalarda Samsun ziyareti esnasında bir gazetecinin "Samsun'a hızlı tren ne zaman gelecek?" sorusu üzerine Bakan Uraloğlu, Ankara-Çorum arasının ihalesinin bu yıl gerçekleşeceğini ve 2025 yılında da Çorum-Samsun ihalesinin yapılacağını söylemişti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ ve Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, Samsun'a hızlı tren sözünün sürekli verildiğini ama bir türlü hayata geçirilmediğini eleştirerek Bakan'ın vermiş olduğu sözlerin inandırıcı olmadığını vurguladılar.

"Bunlar Sivas-Ankara demiryolunu 5 yıl işletemediler"
Hazır olan bir hattı bile 5 yıl boyunca işletemediklerinin altını çizen CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, "Samsun-Sivas demiryolu, 1930'ların sonunda rahmetli Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde planlanmış bir projedir. Hani 10. yıl marşında var ya, '10 yılda demir ağlarla ördük bu ana yurdu,' işte bu demir ağların kapsamlarından biri de Sivas-Samsun demiryoludur. Niye? Çünkü İç Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesi'ni birbirine bağlayan en doğal kavşak Samsun-Sivas geçişidir. Bundan 100 yıl önce insanlarımız düşünüp tasarladı ve yaptı. Bu hattı Avrupa Birliği'nden aldıkları 280 milyon euro civarında bir iyileştirme kredisi ile yenilediler. O krediyle Samsun-Sivas hattındaki ortalama hızı 80 kilometreye çıkarttılar. Bakın, mevcut demiryolu var, herhangi bir kamulaştırma yapmıyorsunuz ama bunu bile yapamadılar; en az 5 yıl boyunca Samsun-Sivas arası tren işlemedi. Var olan hat üzerinde işlemedi," ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti:
Olmayan bir hattın bu zihniyet tarafından yapılmasının mümkün olmadığını vurgulayan Başkan Mehmet Özdağ, "Şimdi ise Samsun-Ankara hızlı tren hattından bahsediyorsun ve olmayan bir hat söylüyorsun. Var olan hattın iyileştirmesini dışarıdan aldığı kredi ile 5 yılda bitiremeyen bir bakanlıktan bahsediyoruz. Evet, kulağa hoş geliyor, bir ihtiyaç ama mantıken şunu söylüyorum: Çorum'a gelmesi kolay. Delice'ye kadar gelen hat zaten var, Delice-Çorum arası da tahminen 120 kilometredir. Yani Çorum hattını tamamlasa bile yeterli olur," dedi.
"İktidarın tek yaptığı şey bakan değiştirmek"
İktidarın tek yaptığı şeyin istikrarsız bakanları görevden alıp yerine tekrar istikrarsız bakan getirmek olduğunu söyleyen Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, "Samsun'un tabi seçim vaatlerinden bir tanesi de hızlı tren. Yıllar içerisinde gördüğümüz bütün seçimlerde bu vaatleri seçim beyannamelerinde her birinde gördük. Bakanların değişip değişmemesi zaten hükümetin en istikrarlı yaptığı şey. İstikrarsız bakanlarını değiştirerek yeni bakanlar ile istikrarsızlığı devam ettirmek. Her gelen bakan da bir vaatle gelecek. Seçim döneminde yeni vaatler olacak. O bakımdan, yaptığımız bütün çalışmalar içerisinde gördük ki eğitimde aynı sıkıntı var. Bakanların değişmesi ile bu çözülmeye çalışılıyor, ekonomide aynı sıkıntı var. Bakanların değişmesi ile çözülmeye çalışılıyor. Bu sorunlar insanları değiştirmekle değil, sistemi değiştirmekle çözülebilecek sorunlar. O bakımdan, hızlı tren sözünü yine seçimler geldiğinde vaatlerde göreceğiz. Vatandaşımız çok çabuk unutuyor vaatleri. Bizler muhalefet olarak bu vaatleri takip etmekle yükümlüyüz," diye konuştu.

"Yine sözler verildi"
Bakan Uraloğlu'nun yine Samsun'a sözler verdiğini vurgulayan Başkan Salih Şen, "Samsun'da tabi bir ulaşım sıkıntısı var. Zaman zaman konuşuyoruz, görüşüyoruz. Evet, bu hızlı tren ile çözülebilir mi? Evet, bu ulaşım sıkıntısı hızlı trenle bir miktar çözülebilir ve bu hızlı trenle çözülebilecek kararı çıktığı için böyle bir proje. Samsun-Ankara hızlı tren projesi, devamlı her seçim döneminde 15 yıldır karşımıza çıkıyor. Tabi hızlı tren çok kulağa hoş gelen bir söz ama maalesef 15 yıldır gündemde olan boş bir söz. Geçen haftalarda Ulaştırma Bakanı Samsun'daydı. Kırıkkale ve Çorum hızlı tren ihalesini bu sene içerisinde tamamlayacaklarını söyledi. Çorum ve Samsun arası ise ihalesini 2025 yılında yapacaklarını söyledi. Daha önce de 509 kilometre uzunluğundaki Samsun-Sarp demiryolu çalışmasının bu yıl başlayacağını söylemişlerdi ve yine sözler verildi. Ama tutulacak mı bilemiyoruz. Bu vatandaş artık sizden hizmet bekliyor," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri