Murat Çan'dan İktidar'a Zehir Zemberek Sözler

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konuşma yapan CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu eleştirerek, "Öğretmenlerin haklarını geri verebilecek misiniz?" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Murat Çan, TBMM'de yaptığı konuşmada, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu doğru bulmadığını ve iktidarın tamamen emek hırsızlığı yaptığını söyleyerek, "Öğretmenlik Meslek Kanunu getireceklerine, öğretmenlerin haklarını geri versinler," dedi.

"Öğretmenlik Mesleğini İtibarsızlaştırdınız"

TBMM'de konuşan Samsun CHP Milletvekili Murat Çan, "Meclisin yeni yasama dönemindeki ilk gündemi Öğretmenlik Meslek Kanunu. Peki, teklifi getirenler kim? Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran, eğitim sistemimizi çökerten, gençlerimizin geleceğini karartanlar. 2002 yılında iktidara geldiklerinde, yeni göreve başlayan bir öğretmen 540 TL maaş alıyordu; o tarihte bu maaşla 17 çeyrek altın alınıyordu. Bugün kamuda göreve yeni başlayan bir öğretmenin maaşı 41 bin TL, yani 8,5 çeyrek altın parası. Bu iktidar, öğretmenlerimizin her ay 8,5 altınını çaldı. Eğitim-öğretim hazırlık ödeneği, 2002 yılında bir emekli maaşının yaklaşık 3'te 1'i iken, bu ödenek bugün maaşın 10'da 1'i. Öğretmenlerin bu haklarını geri verebilecek misiniz?" ifadelerini kullanarak sözlerine şöyle devam etti:

"3 Ayda Okulları Bile Temizleyemediniz"

Öğretmen atamaları ile ilgili konuşan Milletvekili Murat Çan, "Milli Eğitim Bakanlığı, 74 bin öğretmen ihtiyacı belirlemiş, ama atama yok. Sayıştay 134 bin ihtiyaç belirlemiş, yine atama yok. Elinizde 20 bin öğretmenin mülakatı var; Danıştay bahanesiyle yine atama yok. Peki, bu 3 ayda okulları temizleyebildiniz mi? Hayır. Çocukları doyurabildiniz mi? Hayır. Öğretmenlerin geçimine katkıda bulunabildiniz mi? Hayır. Çocukları okullarına taşıyabildiniz mi? Hayır. Ama hala bu kadar başarısızlığın içinde bu Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu topluma dayatıyorsunuz," diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri