Gala da konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: “FATİH Projesi, hem bir risk hem de fırsat projesi” dedi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise: “İnternet hayatımızı biçimlendiren değil sadece kolaylaştıran bir unsur olmalı" şeklinde konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri kapsamında Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği'nce (KASAD-D) internet bağımlılığını önlemek amacıyla uygulamaya konulan “Yüz Yüze Ortaöğretim'de İnternet Bağımlılığını Önleme Projesi’nin” gala ve tanıtım gecesine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve çok sayıda konuk katıldı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cem’i Demiroğlu Oditoryumu'nda gerçekleştirilen gecede iki bakan konuşma yaptı.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “FATİH Projesi, biliyorsunuz aynı zamanda çok geniş ve genç nüfusu internetle, daha doğrusu sanal ortamlarla buluşturmayı öngören bir çalışma. Dolayısıyla hem bir risk hem de fırsat projesi. Eğer kontrollü ve bilinçli yürümezse risk ama aynı zamanda bir fırsat. FATİH Projesi kapsamında yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla çocuklarımıza bilgisayarı doğru, yararlı, kıvamında kullanmayı öğretebileceğimizi, bunun aynı zamanda bir bilgisayar kullanım eğitimi olduğunu da biliyoruz. Dolayısıyla anne ve babalar, konunun uzmanları ve eğiticiler olarak bize lütfen destek olunuz. Bu projelerimizi inşallah birlikte, çocuklarımız ve gençlerimiz için faydalı hale getirmemize katkıda bulununuz” dedi.
Hayatta herkesin önemli sorumluluklar taşıdığına söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, insanların en büyük sorumluluğun evlatlarına karşı olduğunu belirterek bazen eşiyle çocuklarının internet ve bilgisayar kullanımı noktasında fikir alışverişi içerisinde bulunduklarını dile getirdi.
Eşiyle çocuklarının internet kullanımını dengeleme konusunda başarılı olduklarını ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, "Anne, baba olarak en büyük sorumluluk bize evebeyn olarak düşüyor. Çocuklarımıza, yavrularımıza ne ile karşı karşıya olduklarımızı daha yoğun bir şekilde anlatmamız ve bunu kendimiz üzerindeki sorumluluklar çerçevesinde onlara aktarmamız gerekiyor" dedi.
Bugünün çocuklarının yarının ebeveynleri olacaklarına vurgu yapan Kılıç "Bugün biz onlara ne verirsek, ilerde de onlar kendi çocuklarına bunu aktaracaklar. Dolayısıyla her şeyden önemlisi bizler geleceğimize karşı sorumluluklarımızdan dolayı çok dikkatli olmalıyız. Bilgisayar ortamındaki çalışma görme ve duyma duyumuzu kullanarak yaptığımız bir faaliyet çerçevesinde oluyor. Diğer 3 duyumuzu kullanmıyoruz. Dolayısıyla bunlar geriliyor. Bunlar gerilediği zamanda insan olma özelliğini taşıdığımız eşrefi mahlûkat olma özelliğini taşıyan insan olarak eksik kalıyoruz" şeklinde konuştu.
KASAD-D yönetim kurulu üyesi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'ında aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin katıldığı gece, proje kapsamında hazırlanan "Nefes", "Futbol" ve "Görüşme" kısa metrajlı filmlerinin sunumu ve Levent Çelik Hayat Musiki Topluluğu'nun klasik Türk müziği konseri ile son buldu.