Kariyer sandığınız; birilerinin esiri olmak mı yoksa emeğinizin eseri olmak mı?
Avukat olmak, Üst düzey yönetici olmak, Doktor olmak, Ünlü olmak kariyer sahibi olmak mıdır? Üst düzey bir unvana sahip olmak çok para kazanmak mıdır?
Marka bir şirkette çalışmak, birçok kişiyi yönetmek midir? Bir markayı temsil etmek midir? Terfiler almak mıdır? Akademik ünvana sahip olmak mıdır? Bir tesisatçının, terzinin ya da ahçının da kariyeri var mıdır?
Toplumda iyi bir mevkideyseniz iyide para kazanıyorsanız belli bir kesim tarafından kariyerli olarak adlandırılabilirsiniz. Oysaki kariyerli olmanın aşamaları vardır.
Peki şöyle bir düşünelim! Bir markayı temsil ediyorsunuz, belli bir kesim tarafından tanınıyorsunuz ve iyide bir maaş alıyorsunuz fakat bir gün işinizde bir aksaklık oluyor ve işten çıkarılıyorsunuz yerinize bir başkası getiriliyor...Marka bi yana siz biyana artık. Ordaki imkanlarda başka bir yerde yok! Dengi işte bulamıyorsunuz. Kazandığınızdan kenara attığınız bir birikiminiz varsa sizi bi süre idare eder. İş kuracak tecrübenizde yok diyelim. Noldu şimdi? Kariyer nereye gitti?
Dikkat ediniz! Meslek ya da kariyer sahibi olduğunu düşünen nice mutsuz insan var toplumda. Çünkü aslında olmak istedikleri yer orası değildir. Kendini yönetemeyen koca koca yöneticiler, öğrenmeye kapalıinsanların tümü sözde kariyer sahibi olmalarına rağmen mutsuzdur.
“kariyer” kişinin yürüdüğü hayat yolunda elde ettiği tecrübelerin birikimi ve tecrübelerinin hayatına yansımasıdır. Bir noktadan bir noktaya kendini taşıması, kendi tecrübesiyle kazancını sağlamasıdır.
Kariyer; Bir markanın yüzü olmak değil, yaptığı çalışmalarla bilinir olmaktır. Bir marka ile çalışsa da iş birlikteliği bittiğinde kaybeden kendi değil markanın olmasıdır bunu bilmesidir.
Çünkü kişi bir başkasının desteği olmadan, bir çatı altında bir şirkette çalışmadan, kendi için düşünüp proje oluşturamıyorsa, başkasına muhtaç kalmadan kendine kazanç sağlayamıyorsa kariyer diye birşey yoktur.
Böyle baktığınızda tesisatçı, terzi olmakta kariyer değil midir?
KARİYER ÜSTÜNE KARİYER YAPMAK DEDİKLERİ, EN BÜYÜK KARİYER NEDİR?
Kariyer anne ve baba da olmaktır. Hatta en büyük kariyer budur. Vakti gelince tecrübelerinizi sizin genlerinizden gelen bireylere aktarmaktır.
Kariyer, kişinin unvanı yükseldiğinde değil, kişinin işini yaparken hayatını yaptıkları ile temsil etme biçimidir.
Kariyer yaptığınıza inanıyor ve tecrübelerinize güveniyorsanız artık kendiniz için bir şey yapıp kendi hayatınızı kurmak doğru yoldur.
Kariyer bir noktadan sonra yaş baştan geçmeden ÖZGÜR OLMAKTIR, kendiniz için yaşamak, istediğiniz zaman istediğiniz yapmak, birilerine hesap vermemek, sevdiklerinize zaman ayırmaktır. Kariyer üstüne kariyer yapmak Aile olmaktır.