"Öğretmenleri Ayrıştıran ÖMK'yı Kabul Etmiyoruz!"

Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Onur Gündüz, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gündüz, bu kanunun öğretmenleri ayrıştırdığını, iş yeri barışını bozduğunu ve eğitim emekçilerinin haklarını göz ardı ettiğini belirterek, sendikanın mücadelesinin devam edeceğini vurguladı.

"Öğretmenlerin Görüşleri Alınmadan Hazırlandı"

Gündüz, öğretmenlerin ve öğretmen örgütlerinin görüşleri alınmadan hazırlanan bu kanuna ilk günden itibaren itiraz ettiklerini, okullarda ve alanlarda eylemlerle mücadele ettiklerini belirtti. Kanunun, öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırmayı ve otoritenin memuru yaratmayı amaçladığını savunan Gündüz, “Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı nesiller yetiştirilmesini” vurgulayan ifadelerin kanuna yeniden eklenmesini ise mücadelelerinin bir sonucu olarak değerlendirdi.

"34. Maddeyi Geri Çektirdik"

Gündüz, öğretmenleri tehdit eden 34. maddeyi geri çektirdiklerini ifade etti. Bu madde, mevcut öğretmenlerin iki müfettiş raporuyla öğretmenlik yapamaz hale getirilmelerini öngörüyordu. Gündüz, sendikanın bu maddenin iptali için yoğun bir mücadele verdiğini, sessiz kalınması durumunda maddenin sessiz sedasız kabul edileceğini belirtti.

"Kariyer Basamakları Ayrıştırmayı Derinleştiriyor"

Kariyer basamakları düzenlemesinin de öğretmenler arasında ayrıştırmayı derinleştirdiğini belirten Gündüz, bu düzenlemeyi de kabul etmediklerini söyledi. Tüm öğretmenlere insanca çalışma koşulları ve yoksulluk sınırının üzerinde ücret talep ettiklerini dile getirdi.

"Eğitim Fakültelerine ve Öğretmenlik Mesleğine Hakaret"

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, öğretmenlerin diplomalarını ve üniversite eğitimlerini yok saydığını söyleyen Gündüz, iktidarın akademiyi kendi istediği kişileri atama mekanizmasına dönüştüreceğini savundu. Bu durumu eğitim fakültelerine ve öğretmenlik mesleğine hakaret olarak nitelendirdi.

"Anayasa Mahkemesi Sürecini Yakından Takip Edeceğiz"

Eğitim-İş olarak, kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi sürecini yakından takip edeceklerini belirten Gündüz, daha önceki Meslek Kanunu davasında olduğu gibi bu davada da iradelerini ortaya koyacaklarını vurguladı.

"Atatürk İlke ve Devrimlerinden Vazgeçmeyeceğiz"
Gündüz, açıklamasının sonunda Eğitim-İş olarak öğrencileri Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen erdemli bireyler olarak yetiştirmeye devam edeceklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri