OKUL KANTİNLERİNDE DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Çocukların sağlıklı beslenmelerini sağlamak amacıyla, toplu tüketim hizmeti veren okullardaki kantin ve yemekhanelerin denetimleri aralıksız sürüyor.

Son olarak, 19 Mayıs Üniversitesi OMKAN kafeterya ve yemek imalathanesi, İl Müdürü İbrahim Sağlam ve gıda mühendisleri tarafından denetlendi. Bakanlık yetkilileri, okul kantinlerinde tüketime sunulan gıdaların güvenilir, sağlıklı ve besleyici olmasının, öğrencilerin tüketim alışkanlıkları üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunu vurguladı. Bu kapsamda, "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" gereği, resmi kontroller diğer resmi kurumlarla işbirliği içinde gerçekleştiriliyor.

2011 yılından bu yana, tüm eğitim-öğretim dönemlerinde, okullar, yaz okulları ve kamplardaki kantin ve yemekhaneler, her sömestrde en az bir kez olmak üzere yılda en az iki kez denetleniyor. Mevzuata uygun olmayan işletmelere gerekli idari yaptırımlar uygulanıyor.

Bakanlık, 14-25 Ekim 2024 tarihleri arasında okul ve yurtlardaki kantin ve yemekhanelere yönelik iki haftalık resmi kontrol süreci başlattı. Bu dönemde yapılan denetimlerde, mevzuat ile belirlenen kriterlere uymayan işletmelere yönelik idari yaptırımlar uygulanacağı belirtildi.

Çocukların erken yaşlarda gıda güvenilirliği ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmalarının büyük öneme sahip olduğu ifade edildi. Bu süreç, çocukların ileride karşılaşabileceği sorunların önüne geçerek, sosyal uyum ve eğitim başarılarını artıracak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri