OMÜ “LABİRENTİNDEN” KİM ÇIKACAK!?

YÖK, bu yıl 16 Üniversite’ye Rektör ataması yapacağını açıklaması üzerine listede bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)’de adeta aday erezyonu yaşanıyor. Mevcut isim Ünal’ mı, eski Rektör Bilgiç mi heyecanlı mücadele sürüyor

YÖK 16 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR BELİRLEYECEK”
YÖK tarafından Türkiye genelinde 16 Üniversiteye bu yıl rektör ataması için yapılan açıklama da; 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13 üncü maddesinin (a) fıkrası ve 3 sayılı "Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Us​ûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" hükümleri ve "Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslar" uyarınca Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesine rektör ataması yapılacaktır” denildi.

‘OMÜ’YE 100 YAKIN REKTÖR ADAY İSMİ’
Bu açıklamanın ardından OMÜ’ de Rektör adaylığı için adeta isim erezyonu yaşanıyor. Şu ana kadar 100’ e yaklaşan aday isimleri arasında dikkat çeken isimler yer alırken, Samsun siyasetinin de aday isimler için perde arkasından çeşitli isimlerin Rektör olması için yoğun çalıştığı iddia ediliyor. Özellikle Cumhur İttifakı partilerinden AK Parti Samsun Milletvekillerinden bazılarının birkaç isim üzerinde söz verip çalıştığı iddiaları ise “Bir koltukta üç karpuz nasıl taşıyor. Maşallah baya maharetliymiş “ dedirtiyor.

‘ÜNAL’ A DESTEK ŞAŞIRTIYOR!?’
İddialara göre çoğu isim adım geçsin yeter mantığı ile aday olduğu iddia edilirken özellikle mevcut Rektör Yavuz Ünal’ın ikinci defa aday olabilmek için yoğun kulis yaptırdığı ve bu yolda Ankara bürokrasisinin yanı sıra DİB Başkanı, MÜSİAD ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın desteklediği iddiaları gündemde yer aldığı iddia ediliyor. Yine bir başka iddia ise AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz ile bir diğer Milletvekili Orhan Kırcalı’nın Prof. Dr. M. Ali Cengiz ve Prof. Dr. Fatih Özkan’ı, desteklediği iddiaları konuşulmaya devam ediyor.

‘AKSU, GERÇEKTE KİMİ DESTEKİYOR ŞAŞIRTIYOR!?’
Diğer AK Parti Samsun Milletvekillerinden Ersan Aksu’nun ise, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, Prof. Dr. Kaan Gündüz, M.Ali Cengiz, Prof. Dr. Yücel Öksüz gibi isimlerin yanı sıra AK Parti İlkadım İlçe Başkanının kardeşi olan Prof. Dr. Emin Kasap isimleri ile yakın irtibatta olduğu ve bu isimler üzerinden Genel Merkez ve YÖK ile görüşmelerde bulunduğu iddiaları gündeme getirilse de Aksu’nun gerçekte kimi desteklediği belli olmazken bu kadar isimle ilişkilendirilmesi Aksu için “ Bir koltukta üç karpuz taşımaya çalışıyor” ifadelerini kullandırıyor.

‘İTTİFAKIN MHP KANADI DA BOŞ DURMUYOR!’
Bu arada Cumhur İttifakının Milliyetçi Hareket Partisi kanadından ise MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal’ın ise Ladikli bir Prof. Dr. İçin Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüşerek bu defa Rektör bizim Partimizden olmasını istiyorum dediği ve MHP’li bir Rektör için çalışma yaptığı iddiaları OMÜ Rektörlüğü için kıyasıya kıran kırana mücadelenin şimdiden başladığı iddia ediliyor.

‘ESKİ REKTÖR BİLGİÇ EN GÜÇLÜ İSİM!’
Bu arada en dikkat çeken olay ise AK Parti Samsun Milletvekilleri arasında hiç sesi çıkmayan isimlerden olan Mehmet Muş’un ve Ersan Aksu’nun da gerekirse eski Rektörlerden Prof. Dr. Sait Bilgiç adını istedikleri iddiası ile Bilgiç’in Rektörlük karnesinin çok iyi olduğu ve seçilmemesi için hiçbir nedenin olmadığı iddiası dikkatlerden kaçmıyor. OMÜ Rektörlüğünün kıran kırana geçeceğine kesin bakılırken siyasi parti il teşkilatlarının ise bu güne kadar hiçbir hale yapmaması partililer tarafından şaşkınlıkla karşılandığı belirtiliyor.

‘CUMHURBAŞKANI “LABİRENTTEN KİMİ” SEÇECEK!?’
OMÜ ve diğer 15 Üniversite Rektörlüğü için seçimler öncesinde bulundukları ilerlide ki Siyasi ve bürokrasi ile YÖK’ün hazırladığı raporlar hazırlanarak Cumhurbaşkanına 15 Ağustos’ta çıkartılarak listelerin sunulacağı ve atamaların bu listelerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçerek atayacağı biliniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Eğitim Haberleri