23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile ilgili, “Bu şehir Kurtuluş meşalesine bir de olimpiyat meşalesi ilave etmiş olacak. Kurtuluş meşalesi ile olimpiyat meşalesi birbirine çok yakışacak” dedi.
OMÜ Rektörü ve 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sait Bilgiç, Deaflympics 2017 ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Oyunların Samsun’da yapılması kararı alındığında hazırlık süreciyle ilgili düğmeye bastıklarını söyleyen Rektör Bilgiç, “Olimpiyatların en sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi adına Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın başkanlığında oluşan bu Hazırlama ve Düzenleme Kurulu, çalışmalarını titiz bir şekilde sürdürdü. Kurulumuz, üzerine düşen yükün ve sorumluluğun farkındadır“ ifadelerini kullandı.
“İlk olimpiyat köyü uygulamasına şahitlik edeceğiz”
Oyunlar için üniversitenin üstlendiği en önemli görevlerden bir tanesinin Olimpiyat Köyü olduğunu söyleyen Bilgiç, “Üniversitemiz kampüsünde yer alan öğrenci yurtlarımız son derece üst düzey kalitede. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın Paris 1924’e dayanan tarihindeki ilk Olimpiyat Köyü uygulamasına Türkiye’de şahitlik etmiş olacağız. Üniversitemiz kampüsünde yer alan 4 bin 500 kişi kapasiteli yurtlarla hemen üniversite çevresinde yer alan yurtlarda yer alacak yatak sayısı toplamda 7 bin 500 civarında. Olimpiyat Köyü’nde 7 bin 500 kadar misafiri barındırabileceğiz. Sporcuların her türlü sportif ihtiyaçlarını karşılayabilecek alt yapılar sağlandı. Zaten kampüsümüz doğal güzelliği ile de oldukça dikkat çekici. Sporcularımızın ve diğer katılımcıların Olimpiyat Köyü’nden mutlu bir şekilde ayrılacaklarını düşünüyoruz. İnşallah bizi güzel anılarla hatırlarlar” diye konuştu.
“Samsun yeni bir unvan kazandı”
Olimpiyat ruhunun insanlar arasında birlik, beraberlik ve dayanışma sağlayacağını da ifade eden Rektör Sait Bilgiç, “Samsun, Kurtuluş meşalesinin yakıldığı şehir. Dolayısıyla Samsun bugün bu kurtuluş meşalesine bir de olimpiyat meşalesi ilave etmiş olacak. Bu anlamda kurtuluş meşalesi ile olimpiyat meşalesinin birbirine çok yakışacağını düşünüyorum. Böylece Samsun artık ikinci bir unvan daha kazanmış oldu. Olimpiyat şehri olmanın kazanımlarını da daha sonra inşallah yaşayarak göreceğiz” şeklinde konuştu.
“İşaret dili seferberliği bir eksikliği ortadan kaldıracak”
Kentte başlatılan işaret dili seferberliği ile ilgili toplumun bir eksikliği fark ettiğini belirten OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç açıklamasını şöyle tamamladı: “Olimpiyatların Samsun’da düzenleneceği açıklanır açıklanmaz, üniversitemizin de içinde bulunduğu çalışmalarla, gönüllülerden oluşan ve olimpiyatlarda görev yapacak kişiler işaret dili öğrenmeye başlamış oldu. Gelen katılımcılarımızla iletişim bu şekilde sağlanmış olacak inşallah. Böylece Samsun’da işaret dilini bilen kişi sayısı artmış oldu. Bunların büyük bir kısmı da üniversitemiz öğrencileri. Dolayısıyla öğrencilerimiz Türkiye’nin değişik bölgelerine dağıldıklarında, burada öğrendikleri işaret dilini, kendi şehirlerinde de ihtiyaç halinde kullanabilecekler.”
(SAM-SLH-Y)
OMÜ Rektörü Bilgiç: “Kurtuluş meşalesine olimpiyat meşalesi eklendi”
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Türk spor tarihinin en büyük organizasyonu olan