OMÜ SİYASİ KRİZE TAKILMIŞ!

Samsun siyasetinde ki çekişme, 'Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör atamasına da yansıyor' iddiası gündeme bomba gibi düştü

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ve resmi gazetede yayımlanarak belirlenen rektör atamalarının ardından gözler Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör atamasına çevrilmişti. Özellikle bu üç ilde ki üniversitelere neden Rektör atamasının yapılamadığı ve geçen bunca süreçte yüksek sesle siyasi kulislerde konuşulmaya başladığı belirtiliyor.


Bir isimde anlaşılamadı!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) , Sivas Cumhuriyet Üniversitelerine belirlenen isimlerin atamalarının Samsun AK Parti ve Cumhur ittifakında ki büyük çekişme ve çatlaktan kaynaklandığı iddiaları Eğitim ve akademisyen camiasını da karıştırmaya yettiği iddia ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda defalarca Samsun Milletvekilleri ile yerel siyasette başta AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse ve AK Partili Milletvekillerinin bir türlü tek isim üzerinde anlaşamadıklarından kaynaklandığı öğrenildi.

Akademisyenlerin 'olumsuz tutum' iddiası!

Edindiğimiz bilgilere göre; Konu hakkında AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse'nin de büyük sıkıntıya düştüğü ve vekillerle bir türlü tek isim üzerinde uzlaşamadıkları için YÖK'e isim bildirilerek Cumhurbaşkanı'na çıkartılamadığı iddia iddiası üzerine akademisyenlerin de aralarında birbirine karşı olumsuz tutuma girdikleri iddiaları her geçen gün ayyuka çıkıyor. OMÜ Rektörlüğü için bu güne kadar ciddi ciddi gündeme gelen isimlerden Erzincan Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Kandemir, OMÜ'den Prof. Dr. Emin Kasap, Prof. Dr. M. Ali Cengiz, Prof. Dr. Fatih Özkan, Prof. Dr. Hamza Çalışıcı gibi isimlerden sonra en dikkat çeken isim ise Prof. Dr. Fatma Aydın adı son dakika da gündeme getirilmişti. Aydın'ın son anda rektörlük onayının yapılmaması üzerine OMÜ Rektörlüğü tam bir çıkmaza girdi.

Sebepleri belli durumdayken ısrarla geçen haftalara rağmen OMÜ Rektörlüğü için bir isim üzerinde haftalardır uzlaşamayan Samsun AK Parti ve Cumhur ittifakının bu günlerde birleşememesi üzerine, YÖK kendi hazırladığı rapor ile Cumhurbaşkanı'na çıkacağı iddia ediliyor.

Gerekçe olarak 2024-2025 eğitim-öğretim döneminin başlamasına çok kısa süre kalması nedeniyle ya mevcut Rektör Yavuz Ünal veya başka ismi OMÜ Rektörü olarak atanmasını isteyeceği iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği nihai karar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi akademisyenleri tarafından büyük bir gerilimle birlikte merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri