OMÜ'DE REKTÖR SANCISI KARANLIĞA GİDİYOR

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) , Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör atamaları akademisyen ve siyasi arenada sıkıntılara neden olduğu iddia ediliyor.

Bu yıl görev süreleri sona eren ve yeniden veya yerlerine yeni Rektör atamaları yapılan Üniversitelerden sonra gözler ataması yapılmayan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) , Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör atamaları akademisyen ve siyasi arenada sıkıntılara neden olduğu iddia ediliyor.

"ÜÇ ÜNİVERSİTE İÇİN ADETA ÜÇ ŞEHİR AYAKTA!"
YÖK Bünyesinde bu yıl görev süreleri biten Rektörlerin yerine ataması çoğu Üniversitede yapılmış ancak (KTÜ) Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) , Sivas Cumhuriyet Üniversitesi VE Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Üniversitelerine Rektör atamaları açıklanmamıştı. Konuya ilişkin geçen bunca süreye rağmen halen rektör atamasının yapılamaması üzerine buy Üniversitelerden en çok Sivas ve Samsun 'da siyaset ile Akademisyenler arasında büyük bir sorun oluşturmaya ve eğitim sürecini bu durumun önümüzde ki süreçte kötü etkileyeceği şeklinde konuşulmaya başlanması dikkatlerden kaçmıyor.

"SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE SESLER YÜKSELİYOR"
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)'de ki Rektör Atamalarında yerel medya siyasilerin açıklamaları ile biraz daha sessiz tepkilere neden olsa da Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile OMÜ' de sıkıntı her geçen gün arttığı iddiaları her geçen gün ayyuka çıkıyor. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde ki sıkıntı yerel bazı Medyada şöyle görüntülendi: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde rektörlük süreci belirsizliğini koruyor. Siyasilerin güç savaşı nedeniyle Sivas’taki rektör atamasının yapılmasının zora girdiği iddia ediliyor. İktidar vekillerinin ortak bir adayda mutabık kalamaması ve bunun yanı sıra ildeki sivil toplum kuruluşlarının da farklı bir ismi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde rektör olarak görmek istemesi, rektör atamasını çıkılmaz bir hale getirdi. Cumhuriyet Üniversitesi’ne yeni rektör atamasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ne zaman yapılacağını kamuoyu merak ederken, birçok rektör adayı arasından hangi isminde Cumhuriyet Üniversitesi rektörü olacağı kestirilemiyor."

"AKPARTİ+MHP VE AKADEMİSYENLER KAOSU BAŞLADI!"
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde ise durum daha vahim boyuta ulaştığı konuşulmaya başladı. Özellikle Yerel Medyada çok yönlü haberler ile gündeme taşınan OMÜ Rektörlük atamasında adı geçen isimler bir gün sonra yerden yere kurtulmaya başlanması akademisyenler arasında da gerilime neden olduğu konuşuluyor. Akademisyenlerin gerilimi yetmezmiş gibi AK Parti İl Başkanlığı ve Milletvekilleri ile Cumhur İttifakı içinde yer alan MHP kanadında da sıkıntılara neden olduğu belirtiliyor. MHP'ye yakın kaynaklar bazı akademisyen isimleri ile kendilerinin bağdaştırılarak isimlerinin zikredilmesine alındıkları ve acil atama yapılması için AK Partili yetkililerle arka perdede görüştükleri iddia ediliyor.

"ÜNAL+FATMA YILMAZ ADI POLEMİĞİ DORUĞA ÇIKTI!"
En dikkat çeken konu ise OMÜ Rektörlüğü için ilk günlerde Prof. Dr. Yavuz Ünal adının yeniden atanacak gibi algılanmasının hemen ardından bu isimin YÖK raporları ile de istenmediği yerine ve AK Partili Milletvekilleri ile İl ve ilçe teşkilatlarının bir türlü bir noktada karar verememesi üzerine aday isimler üzerinde ki kaos ve söylentilerde artmaya devam etmişti. Bu günlerde önce Erzincan Üniversitesinden Biyoloji Bölüm Profesörlerinden Prof. Dr. Ali Kandemir’in adı ön plana çıkmış, Üniversite cenahından tepkiler artınca geri adım atıldığı iddia edilmişti. Akabinde sırası ile Prof. Dr. Emin Kasap, Prof. Dr. M. Ali Cengiz ve Prof. Dr. Fatih Özkan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı gibi isimler arasına gidip geldiği iddia ediliyordu. Ve son olarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın ısrarla ve desteklediği istediği iddia edilen Prof. Dr. Fatma Aydın adı son dakika da gündeme getirildiği öğrenilmişti.
"ADETA PROF. DR. FATMA AYDIN KARALAMA KAMPANYASI BAŞLADI"
Fakat Prof. Dr. Fatma Aydın adının ortaya atılması ile birlikte iddialara göre; önce MHP kanadında hem de AK Partili Milletvekilleri ile teşkilatlar arasında sıkıntılara neden olduğu iddia edilmiş ve resmi gazeteye gitmek üzere iken geri çekildiği iddiaları gündeme düşmüştü. O günden sonra OMÜ' de Rektör isimleri gerilimi yaşanırken Akademisyenler arasında da gerilim ve dedikodular ayyuka çıkmaya başladığı gözlemleniyor. Bu konuya yerel medya da çok enteresan iddialarla gündeme gelmeye başlatılması sorunu daha da büyütmeye yettiği iddia ediliyor.

"MHP'NİN DE İŞİN İÇİNE ÇEKİLMEYE ÇALIŞILIYOR"
Bir yerel medya da ;"Prof. Dr. Fatma Aydın'ın Rektör Adaylığı Tartışma Yaratıyor. Prof. Dr. Fatma Aydın’ın Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne rektör adaylığı, sosyal medya paylaşımları ve ailevi-siyasi ilişkiler iddialarıyla büyük tartışmalara yol açtı." denilirken, haberin devamında, "Prof. Dr. Fatma Aydın, 2015 yılında sosyal medyada "@cgderens" adlı bir kullanıcının "Senin ülkende milliyetçi kalitesi, kafasını tokuşturmaktan başka bir amaçla kullanmayan faşist ise gider Çinli diye Uygur Türkünü döver" şeklindeki tartışmalı paylaşımını retweetlemişti." iddiası gündeme getirildiği görüldü.
"OMÜ'DE SORUN ÇÖZÜP BİRLİĞİ SAĞLAYACAK İSİM?!"
Tüm bu gelişmeler yaşanırken Akademisyenler arasında da bir birlerini suçlamalar başladığı iddiaları OMÜ bünyesinde gerilimin artmasını daha da derinleştirdiği iddiaları eğitime bu gerilimin yansıyacağı şeklinde konuşulmaya başlaması Rektörlük atamasının daha fazla gecikmesi halinde bu Üniversitelerde gelecek dönem de çalışmaların daha zor olacağı şeklinde yorumlanmaya başladığı belirtiliyor. Özellikle yeni atanacak Rektör OMÜ'nün 50. Kuruluş Yıl dönümüzü kutlayacak olması nedeni ile barış ve huzurun acil atamanın yapılarak sağlanması adına akılcı ve OMÜ'nün kendi bünyesinde tüm sorunları çözebilecek bir ismin Rektör olarak atanmasına bağlı olduğu belirtilmesi bu olayın gelecek günlerde daha da vahim boyutlara ulaşacağının ayak sesleri olarak belirtiliyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Eğitim Haberleri