ÖNCE YAPTILAR, SONRA YIKTILAR!

Çarşamba İlçesinde bulunan Abdullah Paşa Camii yanında yapımı süren inşatta yaşanılan durdurma kararının ardından yeni bir gelişme yaşandı

Belediye’nin inşaatın 0.98 cm ileride olduğunu iddia ederek durdurulan inşaatın yaklaşık 1 metrelik kısmı işçiler tarafından kırıldı.



Çarşamba Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından ilçeye bağlı Sarıcalı Mahallesin de İbrahim ve Mustafa Demirtaş’ a ait  tapunun 874 ada 26 parsele 05/11/2015 tarih ve 2815 sayılı imar durumu ve 25/12/2015 tarih ve 215/229/3232 sayılı  yazı ile “Yapı Ruhsatı verilmiş” ve inşaat yapım çalışmalarına başlanması sağlanmış. İnşaat sahipleri Demirtaş kardeşler tarafından inşaatın temel kazısı yapılmış akabinde bodrum ve zemin kat çalışması tamamlanmasına rağmen Belediye bu defa da inşaat sahibi Demirtaş’ a yeni bir yazı göndererek “İNŞAAT ÇALIŞMASINI DURDURMA”  kararının verildiği öğrenildi.



Çarşamba Belediye Başkanlığı İlçede inşaat yapımı için Ruhsat verdiği bir bina inşaatına 2 ay sonra yapının 0.98 cm ileri yapıldığını belirterek “İNŞAATI DURDURMA KARARI” vermesi sonrası inşaat işçileri yapımı süren inşaatta 1 metrelik kısmı hilti yardımıyla kırdı. İşçiler, belediyenin inşaatı durdurmasına sebep olan 0.98 cm’lik betonu kırdılar.

Edindiğimiz bilgiye göre; İnşaat ruhsatını veren eski Fen İşleri Müdürü Erdoğan Kök bu nedenle görevinden ayrılarak izine ayrıldığı öğrenildi. Kök'ün izin dönüşünce Fen İşleri Müdürlüğü görevini sürdürmeyeceği iddia edilirken yeni Fen İşleri Müdürünün en kısa sürede atanarak göreve başlayacağı öğrenilirken, YAP-BOZ İnşaat manşeti ile yayımladığımız inşaatın yıkılarak 0.98cm geri çekilme işleminde Belediyenin inşaat sahiplerince yıkılan bölümün maddi zararının Çarşamba Belediye Başkanlığınca ödeneceği gönderilen yazıda da belirtildiği ve inşaat yapımı sırasında ödeneceği öğrenildi. 

 

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çarşamba Haber Haberleri