PATLAMADAN SAĞ KURTULUNCA YAŞADIKLARINI KALEME ALDI !

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen mitingde meydana gelen bombalı intihar saldırısından sağ kurtulan Tacettin Aydın, yaşadığı bu üzücü olayın derin etkisiyle yazarlık serüvenine adım attı

10 Ekim 2015 tarihinde, pek çok sivil örgütün katılımıyla Ankara'da barış mitingi düzenlenmişti. Ancak miting başlamadan önce iki farklı noktada bombalı intihar saldırısı gerçekleşti. O gün patlamalardan sağ kurtulan isimlerden biri olan Tacettin Aydın, yaşadığı bu acı dolu olayın etkisiyle yazarlığa adım attı. Patlama sonrasında yaşadıklarını unutamayan Aydın, "O anda ben de oradaydım. Her tarafımıza kan sıçradı, yerler kan içindeydi. Bizim bulunduğumuz nokta patlamaya biraz uzaktı ama patlama yerine gittiğimde çok daha kötü bir manzarayla karşılaştım," sözleriyle o anları anlattı ve eserinde 5 yıllık süreçte "Barışın Katli" kitabını kaleme aldığını gazetemize anlattı.


"ÖLMEDEN KURTULMAK BÜYÜK BİR MUCİZEYDİ"
Ankara'daki Patlamadan Etkilenen Tacettin Yazarlık serüvenine değinerek, "Aydın Yazar olma gibi bir düşüncem yoktu, öyle bir iddiam da olmadı. 10 Ekim katliamıyla ilgili bir kitap yazdım çünkü bu olay beni çok etkiledi. O gün mitinge katılanlardan biriydim ve şans eseri yara almadan kurtulanlardan biriyim. O mitinge katılıp da ölmeden ya da yara almadan kurtulmak büyük bir mucizeydi, çünkü bombaların patladığı yerde herkes en az 10 dakika bulunmuştu. O alanda Arkadaşlarıyla sohbet edenlerde vardı. Daha sonra bombalar aynı anda iki ayrı noktada patladı. Orada bulunanların bir kısmı hayatını kaybetti, bir kısmı ise yaralandı. Biz, o noktadan biraz uzakta olduğumuz için hayatta kaldık." Dedi.

"33 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"
O zamanki ülkenin siyasi sürecini aktaran Yazar Tacettin Aydın, "10 Ekim tarihine giderken aslında 7 Haziran 2015 genel seçimlerine doğru ilerliyorduk. Nispeten demokratik bir ortamda herkes düşündüğünü söylüyordu, mitingler serbestçe yapılıyordu. Seçime böyle bir atmosferde gidildi ve sonuçta AK Parti, 7 Haziran seçimlerinde çoğunluğu kaybederek çıktı. Sonrasında hükümet kurulamadı. MHP’nin muhalefetten uzaklaşmasıyla seçimlerin yenilenmesi gündeme geldi ve 1 Kasım'da seçimlerin yenilenmesine karar verildi. O dönemde sağda solda bombalar patlamaya başladı; IŞİD, Ortadoğu’da kasıp kavuruyordu ve Türkiye’de de örgütlenmişti. Böyle bir süreçte Türkiye’de şiddet olayları yapabilecek duruma gelmişlerdi. 1 Kasım seçimlerine yaklaşırken, 20 Temmuz’da Suruç’ta bir patlama oldu ve 33 kişi hayatını kaybetti." İfadelerini kullandı.


"HER TARAFIMIZA KAN SIÇRADI"
Ankara'da Patlama Anında Yaşadığı Olaya ilişkin açıklamalarda bulunan Aydın, "Bu süreç devam ederken ülkedeki sendikalar, gidişata dur demek ve barış talebini yükseltmek için bir miting düzenleme kararı aldı. 10 Ekim günü Ankara’da yapılacak barış mitingi öncesinde, toplanma yerinde iki bomba patladı. O anda ben de oradaydım. Her tarafımıza kan sıçradı, yerler kan içindeydi. Bizim bulunduğumuz mekan patlamadan biraz uzaktı ama patlama yerine gittiğimde çok daha kötü bir manzarayla karşılaştım. O gün 103 kişi öldü, yaralılar vardı. Bu olaylar beni çok etkiledi ve geleceğe yönelik bir belge olması amacıyla yaşananları toparlamaya çalıştım. Beş yıllık bir çalışmanın sonucu olarak bu kitap ortaya çıktı." İfadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri