Veteriner Patoloji Derneği’nin koordinatörlüğünde ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı’nın ev sahipliğinde düzenlenen "8. Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi" Serra Otel'de başladı. Kongreye; OMÜ Veteriner Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Güzel, Veteriner Patoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Rıfkı Hazıroğlu, Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya ve birçok üniversiteden öğretim üyeleri katılıyor. "8. Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi"nin başkanlığını ise OMÜ Veteriner Fakültesi'nden Prof. Dr. Murat Yarım yapıyor.
Yarım: "Bilimsel bir ortamın oluşturulmasını amaçlamaktayız"
Kongrede açılış konuşması yapan Prof. Dr. Murat Yarım, "Veteriner Patoloji alanındaki güncel gelişmeleri paylaşabilecekleri bilimsel bir ortamın oluşturulmasını amaçlamaktayız. Sizlerin bilimsel çalışmalarınızla yapacağınız değerli katkılarınızın, kongremizi veteriner patoloji alanında özgün bir bilim şölenine dönüştüreceğine olan inancımız tamdır. Şüphesiz ki kongrenin başarısını gösteren en önemli unsur, siz değerli meslektaşlarımızın katılımını ve memnuniyetini sağlayabilmektir. 14 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen kongrelerimiz bilimsel ve sosyal yönüyle hafızalarımızda güzel hatıralar bırakmıştır. Sekizinci Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi’nin de daha önce düzenlenen kongreler gibi bilimsel ve sosyal açıdan hafızalardan silinmeyecek başarılı ve yararlı bir kongre olmasını ümit ediyoruz" dedi.
Hazıroğlu, "Bölük pörçük çalışmalar yapıyoruz"
Türkiye’de, epidemiyolojik çalışmayla ilgili hiçbir verinin ellerinde olmadığını söyleyen Veteriner Patoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Rıfkı Hazıroğlu, "Türkiye’de hangi hastalıkların olduğunu bilmiyoruz. Hepimiz ayrı ayrı, bölük pörçük çalışmalar yapıyoruz. Veteriner Patoloji Derneği olarak önümüzdeki dönem içerisinde sık rastlanan hastalıklarla ilgili epidemiyolojik haritaları çıkarabiliriz diye düşünüyorum. Eğer bunu yaparsak ülkemize büyük faydası olacaktır" diye konuştu.
Veteriner patoloji alanındaki güncel gelişmelerin paylaşılacağı, 3 gün sürecek olan kongrede; 27 sözlü bildirinin sunulacağı 6 oturum ve 36 poster sunumu gerçekleştirilecek.