Ramazanda karpuz tüketin

Karpuz satıcıları, oruç tutanların günlük su ihtiyaçlarını dengeleyebilmek için iftar ve sahurda karpuz tüketmesini tavsiye etti.

Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden olan karpuz, Ramazan ayı vesilesiyle de çok tüketiliyor. Soğuk olarak tüketilen karpuz, bireylerin su ihtiyacını ciddi oranda karşılıyor. Uzmanlar, özellikle Ramazan ayında, uzun süre susuz kalanların iftar ve sahurda karpuz tüketmesini öneriyor. Uzmanlar, yüzde 91'i sudan oluşan karpuz iyi bir A vitamini deposu olduğunu belirterek, "Ramazan ayında, uzun süre susuz kalanların iftar ve sahurda karpuz tüketmesi gerekir. Bunun sebebi bu meyvenin yüzde 91'inin sudan oluşması. Besleyici özelliğe sahip olan karpuzu sahurda tüketebilirsiniz. Sahurda karpuz tükettiğiniz zaman daha az susayıp, daha geç acıktığınızı fark edeceksiniz. Ramazan ayında ağır tatlılar tüketmek yerine karpuz tercih edilebilir" dedi.
 

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri