Saadet'den İsrail'e Sert Tepki

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, Samsun Saathane Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ve Batı'nın sessizliğine karşı sert eleştirilerde bulundu.

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, İsrail'in yıllardır emperyalist Batı'nın desteğiyle Filistin topraklarında işgal ve soykırım yaptığını dile getirerek, son bir yılda işlenen katliamların dünya kamuoyunun gözleri önünde gerçekleştiğini vurguladı. Özellikle okullar, hastaneler ve camilere yönelik saldırıların altını çizen Şen, "Siyonizm tüm bölgeyi kan gölüne çevirmek istiyor" dedi.

,


"Batı'nın İkiyüzlü Politikalarını Kabul Etmiyoruz"
Batı ülkelerinin İsrail'e karşı yeterli tepki göstermediğini belirten Şen, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Uluslararası Adalet Divanı'na taşıdığı soykırım davasına rağmen İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler'de konuşma yapabildiğini söyledi. Batı'nın ikiyüzlü politikalarına yabancı olmadıklarını ifade eden Şen, "Bölgemizdeki işbirlikçileri de kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.


"Vicdan Gemisi'nin Yolunu Açın"
İsrail'e yapılan ticaretin derhal durdurulması gerektiğini söyleyen Şen, Türkiye'den İsrail ordusuna gönderilen jet yakıtları ve diğer yardımların kabul edilemez olduğunu vurguladı. Vicdan Gemisi'nin Gazze'ye ulaştırılmasına izin verilmediğini hatırlatan Şen, bu geminin "kardeşlik, birlik ve cesaret" sembolü olduğunu ifade etti ve hükümete çağrıda bulundu: "Vicdan Gemisi’nin kardeşlerimize ulaşmasına izin verin ve bu vebale ortak olmayın."

"Filistin Bizim Vicdanımızdır"
Şen, açıklamasını Filistin'in Türkiye için taşıdığı önemi vurgulayarak sonlandırdı. Filistin'in insanlık onuru olduğunu söyleyen Şen, "Filistin Hasan Bitmez’in, Rachel Corrie’nin, İsmail Haniye’nin ve sayısız mazlumun bize emanetidir" dedi. Filistin davasından asla vazgeçmeyeceklerini belirten Şen, "Nehirden denize özgür Filistin" mücadelesine inançlarının tam olduğunu söyledi.


"Somut Adımlar Bekliyoruz"
Hükümetin İsrail ile yapılan ticareti sona erdirmesini ve ülke içinde siyonist teröristlerle bağlantısı olan kişilerin vatandaşlıktan çıkarılmasını talep eden Şen, "Kınayarak, izleyerek işgali durduramazsınız" diyerek iktidarın daha cesur ve samimi adımlar atmasını istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri