Salıpazarı’nda Şeker Hastalığı Semineri

Salıpazarı Kaymakamlığı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü işbirliğince düzenlenen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından başlatılan “OMÜ Sağlık Günleri” eğitim projesi kapsamında Salıpazarı’nda gerçekleştirildi

 

HABER-FOTO:  Serkan KARAHAN

    Salıpazarı ilçe Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda OMÜ sağlık günleri kapsamında gerçekleştirilen “Çağımızın hastalığı Diyabet (Şeker hastalığı) konulu, Prof. Dr. Ramis Çolak tarafından verilen seminere; Salıpazarı ilçe Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Fevzi Serkan Özdemir, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Daire Amirleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

     Salıpazarı Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir yaptığı açılış konuşmasında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve eğitimi koordine eden OMÜSEM yetkililerine teşekkürde bulundu. Ayrıca ilçe vatandaşlarının seminerlere göstermiş oldukları yoğun ilgiden ötürü  memnuniyetlerini bildirerek “Bundan sonraki katılımlarda sizleri burada görmek istiyoruz” dedi.

     Prof. Dr. Ramis Çolak yaptığı konuşmada çağımızın hastalığı şeker hastalığının türleri hakkında bilgi verdi. Obezite’nin artmasının diyabetin artmasına neden olan en büyük faktör olduğunu, bel bölgesindeki yağ dokusunun artmasıyla hastalıkların oluştuğunu söyledi. Yüzde on kilo kaybıyla yüzde atmış dört hastanın kan şekerinin normal düzeye düştüğünü, hastalık riskinin bel çevresinde oluşmuş olan yağlardan kaynaklandığını, erkeklerde bel çevresinin 94 cm, kadınlarda 80 cm’yi geçmemesi  gerektiğini,  bayanlarda bu oranın 88 cm, erkeklerde 102 cm sonrasında hastalık riskinin çok fazla olduğunu belirtti.

     Ayrıca tedavi aşamasında neler yapılmalı, tedavi yapılmadığı takdirde vücut bütünlüğümüzü etkileyerek organlarımıza ne gibi zararlar verdiğini, şeker hastalığının erken tanısı ve yeterli tedavisinin önemi ile şeker hastalığı ile barışık olmamız gerektiği hususlarında katılımcıları bilgilendirdi. Prof. Dr. Ramis Çolak, “Şeker hastalığının tedavisinde en önemli unsur öncelikle hastanın eğitilmesidir” dedi. Seminerin gerçekleşmesinin ardından, Prof. Dr. Ramis Çolak soru - cevap bölümünde katılımcıların sorularını yanıtladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çarşamba Haber Haberleri