SAMSUN HAYVANAT BAHÇESİ Mİ, BARINAK MI?

Karadeniz'in ilk ve tek Hayvanat Bahçesi olarak 59 çeşitten 126 hayvan ile kurularak hizmete açılmasının ardından, 2019 yılında Mustafa Demir döneminde kapatılmıştı. Samsun şimdilerde olmayan “Hayvanat Bahçesi” yerine ‘hayvan barınağı’ ile uyutuluyor.

Karadeniz'in ilk ve tek Hayvanat Bahçesi olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında Yusuf Ziya Yılmaz tarafından 59 çeşitten 126 hayvan ile kurularak hizmete açılmasının ardından, 2019 yılında Mustafa Demir döneminde kapatılmıştı. Samsun şimdilerde olmayan “Hayvanat Bahçesi” yerine ‘hayvan barınağı’ ile uyutuluyor.

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Samsun Hayvanat Bahçesi 2005 yılında sahil kenarında 380 dönüm arazi üzerinde, içinde 59 farklı türden 200 hayvanın bulunduğu Hayvanat Bahçesi; dönemin AK Partili Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz döneminde oluşturulmuş, 2019 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından önce başka bir yere taşınması ile gündeme gelmiş ardından, “belediyenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle kapatıldığı” ileri sürülmüştü.

Başkanlığa Mustafa Demir’in gelmesiyle, hayvanat bahçesinin girişine "Hayvanat bahçemizde bulunan vahşi, egzotik ve yırtıcı hayvanlar doğal yaşam alanlarına kazandırılmak üzere ülkemizde bulunan doğal yaşam parklarına gönderilmiştir" yazılı bir pankart asmıştı. Açıldığı günden itibaren özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan hayvanat bahçesine gidenler kapıya asılan afişi görünce şaşkınlığa uğramışlardı. O günlerde yaklaşık 1.5 milyar lira borcu olduğu ve belediyenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdan dolayı hayvanat bahçesini kapatma kararı aldığı ileri sürülmüştü.

Hayvanat Bahçesi’nin kapatılmasının ardından 2019 yılında açıklama yapan Başkan Mustafa Demir, "Hayvanat Bahçesi arazisinde “Çocuk Köyü” projesini gerçekleştireceğiz. 300 dönüm alanda bunu yapacağız.” diye konuşarak vatandaşlara müjde vermişti. Daha sonra ki dönemlerde arazi yaklaşık 3 yıl boş kalmasının akabinde hayvan barınakları ve kulübeleri kaldırılmış ve araziye asfalt dökülerek ilçelerden kent merkezine gelen minibüslerin bekleme otoparkı haline getirilmişti.

Karadeniz’in ilk olarak Samsun’ da 2005 yılında açılan ve 2019 yılında geri kapatılan Samsun Hayvanat Bahçesi bu günlerde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Halit Doğan’la birlikte “Hayvan barınağı” şekli ile Samsun’luların hizmetine sunulmaya devam ediyor. Ancak tüm bu gelişmeler yaşanırken; Samsun Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce ne zaman hazırlandığı bilinmemekle birlikte son dönemde özellikle şehrin turizm broşürlerinde 2019 yılında kapatılmış olan Turizm broşürlerinde ‘hayvanat bahçesini halen açık gibi gösterilmesine Samsunlu vatandaşlar “Şehri yönetenler şehri tanımıyor. Yönettikleri şehirden bi haber kişilerin vatandaş olarak bizlere nasıl yaklaşacakları ise merak konusu” dedirtti.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri