Samsun'da Mevlid-i Nebi kutlandı

İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 2024 Yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası Konferansı, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterimiyle başlayan programda, İl Müftüsü Seyfullah Çakır açılış konuşmasını yaptı. Çakır, “Şahsiyet inşası, insan hayatının en temel unsurlarından biridir. Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)'in ilahi mesajlarını en iyi şekilde anlayarak ve özümseyerek hayatımıza uygulamak durumundayız.” dedi.

Konferansın ana konuşmacısı Remzi Bircan, Hz. Peygamber’in şahsiyetinin ve inşasının önemine değinerek, “Allah Resulü’nün hayatını, davranışlarını, sözlerini önce kendimizde yaşamalı, ardından toplumla buluşturmalıyız.” ifadelerini kullandı. Bircan, şahsiyet inşasında iki temel kaynağımızın Hz. Kur'an ve Peygamber Efendimiz'in sünneti olduğunu vurguladı.

Programa, Vali Yardımcısı Emin Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı M. Sabri Kılıç, Adalet Komisyonu Başkanı Nahit Köseoğlu, Aşık Kutlu Dini İhtisas Merkezi Müdürü Metin Koca, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, siyasi parti temsilcileri, ilçe müftüleri ve çeşitli ilçelerden din görevlileri katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri