SAMSUNLU ESNAFLARIN 1 ASIRLIK 5.50 METRELİK PİDE GELENEĞİ

Samsunlu esnaflar, dedelerinden kalma 5.50 metre uzunluğundaki Samsun pidesiyle kahvaltı yapma geleneğini yaklaşık 100 yıldır sürdürüyor

Pidesiyle meşhur olan Samsun’da Subaşı mevkisi esnafı, gün ağarırken 5.50 metre uzunluğundaki Samsun pidesiyle kahvaltı yapıyor. 1 asırdır devam eden geleneğe her hafta bir esnaf ev sahipliği yapıyor. Subaşı esnafı, bu sabah İbrahim Eğribel’in dükkanında bir araya geldi. Sabah fırına malzemeleri veren Eğribel, 5.50 metre uzunluğundaki karışık pideyi yaptırdı. 35 yıldır Subaşı mevkiinde esnaflık yapan İbrahim Eğribel, bu geleneği çocuklarının da devam ettirmesini istediğini belirtti.

Eğribel, “Dededen ve babadan gelen bu pide geleneği günümüze kadar devam etmektedir. Pidemizin boyu 5.50 metredir. Bundan sonra da inşallah bizim çocuklarımız bu geleneğimizi devam ettirirler” dedi.

5.50 metre uzunluğundaki pide için 23 adet ekmek hamuru, 1 kilo 500 gram tel kaşar, 1 kilo 800 gram pastırma, 1 kilo 800 gram kavurma, 25 adet yumurta ve ev yapımı tereyağı kullanıldı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri